Hoppa till sidans innehåll

PM för BULKEN 2019

11 JUN 2019 20:57
Den 19 är det våravslutning med grill och trivsel – men vi inleder med den traditionstyngda BULKEN, som i år genomförs i Gånsta. Bulken är ett utpräglat trivselarrangemang. Alla kan delta och vinna – ung som gammal, nybörjare som elit.
  • Skapad: 11 JUN 2019 20:57

 

Vad går Bulken ut på?

Det finns 3 banor – lätt, mellan och lång. En ProvaPå-bana (utom tävlan) finns för småsyskon som vill ”blippa” i SI-enheterna.
Du tittar på kartorna i förväg och väljer den bana som passar dig och din ambitionsnivå (mer om banorna nedan). Sedan gissar du din tid och tar dig runt din bana. Den som kommer närmast sin gissade tid vinner!

 

Tid och plats:
Samling på gräsytan utanför Gånstagården kl 1730 den 19 juni ombytta för orientering.

Banor:

  • Lätt (2,0 km/vit svårighetsgrad), skuggning är tillåten
  • Mellan (2,6 km/orange svårighetsgrad)
  • Lång (3,0 km/violett svårighetsgrad)
  • ProvaPå (0,6 km/grön svårighetsgrad), utom tävlan

Terräng:
Den lätta banan går längs stigsystemen i nordvästra delen av Brännskogen. Det svåraste här är att hålla koll på vilken stig man springer på. Är du det minsta osäker, ta med mamma eller pappa som skugga. Mellanbanan sträcker sig ner mot Brännskogens södra delar. Den långa banan tar också en sväng i de östra delarna med någon kontroll som kräver noggrann kartläsning.

Kartor:
Kartskalan är 1:10000 för lätt, mellan och lång samt 1:5000 för ProvaPå. Kartor anslås på anslagstavlan vid Gånstagården.

Anmälan:
Sker manuellt i Gånsta.

Start:
Minutstart för respektive klass (bana). Kan krympas till halvminutstart beroende på deltagarantal. Startstämpling vid startpunkten.

Stämpling:
SI-enheter används på alla banor. Pinnar finns att låna för de som saknar.

Hjälpmedel:
Inga klockor eller andra verktyg för tidtagning är tillåtna.

Genomförande:
Inledningsvis kikar du på kartorna och väljer din bana. Därefter går du till sekretariatet och fyller i en lapp med ditt namn, banval och din gissade tid.

Därefter går du till rätt startfålla (vid terrängspårets start) och startar. Vid målgång stämplar du ut, vi läser av din sluttid på resultatremsan och jämför den med din gissade tid:

Under kvällen sammanställs resultatet och vinnaren koras. Förhoppningsvis kan resultatet meddelas under grillningen.

Pris:
Vinnaren får, utöver odödlig ära, en inteckning i vandringspriset Bulken samt 1 kg godis.

Dusch/bastu:
Herr- och dambastu kommer att vara påslagna. 

Bulken 2020:
Vinnaren arrangerar nästa års Bulken. Är vinnaren nybörjare/ovan vid banläggning erhåller denne stöd från tvåan, eller närmast rutinerade. Klubben biträder om så behövs.

Våravslutning:
Medlemsinformation, grillning, märkesutdelning för barn/ungdomar mm sker efter Bulken. Klubben står för mat och dryck – inget behöver tas med. Ytterligare information om våravslutningsmomentet kommer.

 

 

Skribent: Patrik Lander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: 0706475604
E-post: This is a mailto link

Se all info