Hoppa till sidans innehåll

PM Tisdagsträning 17/4

2018-04-13 16:02
På grund av banläggarens sjukdom är plats och banor för tisdagens OL-träning ändrade. Ny plats är Gånstagården.
  • Uppdaterad: 2018-04-13 16:02

Tid och plats:

kl 1800 Gånsta, samling vid grillplatsen

 

Omfattning:

M h t omständigheterna sker träningen i Gånsta och huvudsakligen på de fasta kontrollerna. Träningen för barn och ungdomar kommer att ske helt på banor med  fasta kontroller och blir helt styrda av svårighetsgraderna (d v s färgerna) - och inte de vanliga bantyperna (lätt, kort, mellan osv). För övriga finns Lång och Avkortad lång att välja.

 

Om svårighetsgraderna:

De fasta kontrollerna har små kontrollskärmar bestående av en orange-vit plastskiva (20x20 cm) oftast fäst på ett träd. Eftersom det bara är en plastskiva kan de fasta kontrollerna svåra att upptäcka om man kommer från fel håll.

Välj därför hellre en lättare bana - så att barnet lyckas!

Grön svårighetsgrad innebär, förenklat, att kontrollerna skall ligga ledstängerna. Löparen behöver bara välja rätt korsning/förgrening för att komma rätt.

Vit svårighetsgrad innebär, förenklat, att man skall kunna följa lite otydligare ledstänger - och att kontrollerna sitter vid sidan av, men synliga från, ledstången.

Gul svårighetsgrad innebär, förenklat, att man skall kunna lämna ledstängerna korta stycken och att kontrollerna är placerade så att de inte syns från ledstången. När löparen väl är nära kontrollen skall den vara lätt synlig.

Orange svårighetsgrad innebär, förenklat, att man till stor del orienterar utanför ledstängerna. Kontrollerna kan vara placerade så att man måste vara på rätt plats för att se kontrollskärmen.

 

Klasser:

Då träningen syftar till att barnen/ungdomarna skall utvecklas kan banorna Grön, Vit, Gul och Orange laddas ner genom att klicka på resp färg nedan. Ni kan då i lugn och ro hemma titta igenom kartan och diskutera problem med barnet.

Kartor kommer också att finnas vid starten.

 

Start:

  • Patrik Lander reglerar start för färgbanorna.
  • Mattias Olofsson reglerar start för avkortad lång och lång.

 

Övrigt:

  • Inga SI-enheter används.
  • Kompass finns att låna på startplatsen.
  • Medför om möjligt egna plastfickor.
  • Det är fortfarande isigt längs delar av elljusspåret och därtill bitvis mycket blött.

 

Skribent: Patrik Lander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: +46 76 1051988
E-post: This is a mailto link

Se all info