Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurser är vägen in i orienteringen!


OK Enen genomför nybörjarkurser både på våren och på hösten. Målet med kurserna är att Du skall bli så duktig att Du kan fullfölja en enkel orientering i motionsklass - och att Du tycker det är så roligt att du vill lära dig mer. När nybörjarkursen är avklarad är du väl rustad att delta i OK Enens ordinarie träningsverksamhet - och följa med oss ut på tävlingar!

 

matilda oringen

Gör som Matilda - gå nybörjarkurs och spring O-ringen i OK Enens färger!

 

För hela familjen

Orientering är en utpräglad familjesport och andelen barn och ungdomar är stort på snart sagt varje arrangemang. På tävlingarna finns tävlings- och motionsklasser för alla åldrar, och är man för liten att orientera själv finns barnpassning och miniknat. Är man lite större skuggar mamma eller pappa.

 

Använd huvudet!

Till skillnad från många andra idrotter omfattar orienteringen en hel del teori. Du måste ju till exempel förstå hur kartan är uppbyggd och vad den visar - och vad den inte visar. Mycket av orienteringen handlar också att kunna planera sin förflyttning längs banan - vilka vägar skall jag välja för att ta kontrollerna.

 

Vad skall man kunna efter nybörjarkursen?

kunskapsområden nybörjarnivå

Nybörjarnivån kallas för grön nivå. Här kan du se vilka orienteringstekniska moment du skall klara av efter nybörjarkursen. Till höger ser du den s k utvecklingstrappan med sina olika svårighetsgrader. På angränsande sidor kan du läsa mer om de övriga stegen.

 

 

Det här attityderna vill vi förmedla på nybörjarkurserna!

attityder mot grönt steg

För varje steg i utvecklingstrappan finns också ett "offensivt steg". Stegen beskriver vilken attityd och vilket förhållningssätt som vi strävar efter. Den offensiva stegen är framtagen av Svenska Orienteringsförbundet. Hoppas du tycker så här efter nybörjarkursen!

 

 

Uppdaterad: 2017-05-13 21:22
Skribent: Patrik Lander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: +46 76 1051988
E-post: This is a mailto link

Se all info