Hoppa till sidans innehåll

Vad är Naturpasset?


Naturpasset är Svenska Orienteringsförbundets och Sveaskogs gemensamma friskvårdssatsning. 

Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse eller i tätorten med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare.
Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

500 områden - 40 000 sålda paket!
Naturpasset finns i 500 områden runt om i Sverige och det säljs 40 000 paket årligen. Man brukar räkna att varje paket nyttjas av 2-3 personer, vilket skulle innebära att omkring 100 000 människor genomför Naturpasset varje år.

Uppdaterad: 14 MAJ 2013 00:08 Skribent: Jesper Ackelman

Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: 0706475604
E-post: This is a mailto link

Se all info