Hoppa till sidans innehåll

Info Covid-19

04 MAJ 2021 10:54
I dagsläget är det svårt att greppa vad som gäller för olika former inom idrott och speciellt orientering. SOFT har hittills haft tre digitala möten där information givits utifrån nuläge kring Covid-19.
  • Skapad: 04 MAJ 2021 10:54

För att vi som klubb ska kunna förhålla oss enligt restriktionerna så får vi följa informationen från förbundet. Den här texten är direkt kopierad från SOFT:s hemsidas information kring Covid och orientering.

TÄVLINGAR

I nuläget är maxantalet personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar åtta personer. Orienteringstävlingar är med andra ord inte något som ska arrangeras förrän restriktionerna lättar.

Endast specialanpassade tävlingar för elitaktiva är tillåtna under aktuell period. Inga andra tävlingar ska arrangeras.

 

TRÄNINGAR

Organiserad träning är tillåten för alla åldrar under den aktuella perioden, men följande riktlinjer gäller:

Gruppaktiviteter är tillåtna såväl inomhus som utomhus, men generellt ska träningsgrupper 1) hållas samman (det vill säga att man tränar med samma personer hela tiden och undviker att blanda olika grupper) och 2) hållas nere till mindre grupper.

Generellt är det alltid att föredra att träningar genomförs utomhus. Smittorisken är större inomhus. Även för elitaktiva och aktiva som rehabiliteringstränar är utomhusträning att föredra, men här kan viss träning behöva genomföras inomhus.

Glöm aldrig bort smittskyddstänket då ni planerar era träningar. Se till att det alltid går att hålla fysiskt avstånd till andra aktiva, 1-2 meters avstånd. Tänk på hur ni tar er till och från träningarna; låt föräldrar lämna och hämta sina barn utanför klubbstugan. Planera så att ni undviker ”krockar” mellan de olika träningsgrupperna. Nyttja olika banor och olika tider.

Under den aktuella tidsperioden är läger enbart aktuellt för elitaktiva (definition enligt ovan). All annan lägerverksamhet bedöms vara oförenlig med gällande restriktioner.

Exempel på orienteringsaktiviteter som går att genomföra nu, givetvis i kombination med att riktlinjerna ovan följs:

  • Klubbträningar i olika former där man i tid och rum separerar grupperna för att undvika trängsel.
  • Veckans bana och liknande aktiviteter som också går att kombinera med till exempel Livelox för att skapa ”resultatlistor” och tävlingslika träningar.
  • Hittaut, Naturpasset och liknande aktiviteter som är öppna under en längre tid och på stora ytor.

Styrelsen

Skribent: Mats Lilja
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: 0706475604
E-post: This is a mailto link

Se all info