Hoppa till sidans innehåll

Efter nybörjarkursen


Barn

Efter nybörjarkursen ingår du som är mellan 8 och 10 år i den Vita träningsgruppen. Det innebär att du lämnar grön svårighetsgrad och börjar träna på vit svårighetsgrad.

Du som är 11-12 år börjar träna med den gula träningsgruppen. 

Ungdomar och vuxna

Som ungdom 13-16 år eller junior (17-20 år) ingår du i den orangeviolett träningsgruppen och börjar träna på orange svårighetsgrad.

Som vuxen deltar du i vuxennybörjargruppen som tränar parallellt med den orangevioletta träningsgruppen.

 

Kort om den träning som nu börjar

tisdagarna arrangerar oftast klubben gemensamma OL-träningar* på olika platser.  De barn och ungdomar (ca 11-15 år) som önskar kan välja fysisk träning som genomförs oftast i Gånsta.  Den fysiska träningen syftar till att du skall bli snabbare, starkare och smidigare - så att din orken längs orienteringsbanan skall bli bättre. Har du tävlingsambitioner bör du delta i

torsdagarna tränar och utvecklar vi vår orienteringsteknik i de olika träninsgrupperna. Orienteringstekniken syftar till att lära dig mer och svårare orientering. Den genomförs ofta i Gånsta, men för att träna i olika typer av terräng är vi också på andra platser.

Läs mer om träning under fliken Träning och Ungdom.

*OL = Orienteringslöpning.

Läger och tävling

Med jämna mellanrum genomför vi också läger av olika slag. En del är mest sociala och skall bygga lag- och kompisanda i klubben, andra är rena träningsläger.

Förhoppningsvis åker du med på orienteringstävlingar med oss. Här får du verkligen uppleva orienteringen när den är som bäst - massor av folk samtidigt som du springer helt på dina villkor.

 

Kom ihåg!

Det är du som avgör hur mycket du vill träna och tävla.
Ingen annan är beroende av 
din prestation - det är
det fina med vår idrott!

Uppdaterad: 13 JUL 2018 21:40 Skribent: Patrik Lander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: 0706475604
E-post: This is a mailto link

Se all info