Hoppa till sidans innehåll

Att tävla med OK Enen


Vad är en "tävling"?

Tycker du att uttrycket "tävling" verkar avskräckande?

Att åka på tävling innebär inte att du måste tävla. Ungefär hälften av deltagarna på tävlingar tävlar inte, utan deltar i s k öppna motionsklasser. 

Tävlingar kan vara nationella, distrikts- eller s k närtävlingar och klubbtävlingar. Därtill kan komma särskilda arrangemang med särskilda målgrupper.

De nationella tävlingarna arrangeras av klubbarna i distrikten, för oss Upplands Orienteringsförbund. Till dem kan alla anmäla sig, oavsett vilket distrikt man tillhör.

 

Vad krävs för att kunna börja tävla?

För att tävla behöver du en löparbricka (i dagligt tal kallad “pinne”) som kopplas till dig som person. Med pinnen stämplar du vid start, kontroller och mål. Resultatet kan därmed kopplas direkt till dig som person. Det första året kan du låna "pinne" av klubben. Att köpa en egen kostar ca 400 kr. 

 

Anmälan till tävlingar sker på nätet i Svenska Orienteringsförbundets system Eventor. Där får du en överblick över samtliga tävlingar i landet. Mer om anmälan kan du läsa på under länken "att anmäla sig till tävling".

 

Stämpling med SI-pinne (löparbricka) vid en kontroll. (Bild från internet).

 

 

Varför åker vi på tävling?

Träning i all ära men att delta i tävlingar, oavsett om du tävlar eller springer motionsklass, är det bästa sättet att få uppleva orienteringens tjusning. Här deltar ung som gammal, elit som motionär. På de nationella tävlingarna är det högst troligt att du kommer att stöta på någon ur Sverigeeliten - och därmed också världseliten.

Vi arrangerar själva två nationella tävlingar, nämligen Enenracet i mitten av april och Oktoberracet i mitten av oktober. Båda tävlingarna lockar ca 800 deltagare i alla åldrar och svårighetsgrader. De flesta kommer av naturliga skäl från Mälardalsdistrikten. 

På de tävlingar som OK Enen betraktar som "prioriterade"  brukar mellan 30-50 Enenlöpare delta - vilket skapar ett härligt socialt sammanhang. Läs mer om våra prioriterade tävlingar i länk till vänster.

Uppdaterad: 07 AUG 2018 11:06 Skribent: Patrik Lander
E-post: This is a mailto linkFöreningsutmaningen logga.jpg


 Stöd OK Enen 

när du handlar på nätet!

Sponsorhuset 


Sponsorer

boka-logo-150px.png
OK Enen låter skolor boka orienteringsutrustning med ett bokningssystem från Boka.se

Sparbanken i Enköping

Taxi Enköping

Rölunda Gård

Enköpings VVS & Värme

Viking Line

Oudit Revision


Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: 0706475604
E-post: This is a mailto link

Se all info