Hoppa till sidans innehåll

Klubbtävlingar


OK Enen genomför varje år klubbmästerskap i olika varianter, Bulken, Vintercup och 3-dagars. I vintercupen ingår Annandagsloppet och skinkloppet

Klubbmästerskap genomförs i grenarna; Lång, Medel, Sprint, Natt och Inomhus. Natt, sprint och lång genomförs på hösten och medel genomförs under våren. Lång, medel, sprint och natt KM är vanliga orienteringstävlingar enligt SOFT standard. Bulken är ytterligare en tävling som klubben genomför där vinnaren är den som kommer närmast sin gissade tid vilket innebär att alla i klubben har möjlighet att vinna.

Inomhus KM är ett mer lättsamt arrangemang där vi hyr en gymnastiksal och bygger en bana med det som finns i hallen. Sedan släcker vi lyset och delar ut en vanlig ficklampa. Tävlingen genomförs i två heat med samma bana för alla men olika klasser. Inomhus KM genomförs i mars månad efter att Vintercupen är genomförd. 

Vinnarna i klubbmästerskapen premieras vid årsfesten i november.

Klasser:

Klass

Svårighets-grad

Distans

Tävlingsklass

Utom tävlan

Mycket lätt

Vit

Ca 2 km

För barn -10 år

Ja

Lätt

Gul

Ca 2,5 km

För barn -12 år

Ja

Medelsvår Ungdom

Orange

Ca 3,0 km

För barn/ungdom
-16 år

Ja

Medelsvår Vuxen

Orange

Ca 3,0 km

För alla

Ja

Svår

Blå

Ca 3,5 km

För alla

Ja

Svår

Blå

Ca 5,0 km

För alla

Ja

Målet är att uppnå maximal sportslig rättvisa för alla deltagare. En rutinerad vuxen skulle lätt kunna vinna Mycket Lätt, Lätt och Medelsvår klass före de barn som klassen är avsedd för. Därför anmäler vuxna sig utom tävlan om de vill springa dessa banor.

Vuxna som vill tävla väljer mellan Medelsvår vuxen och de två Svåra klasserna. Barn och ungdomar som vill tävla anmäler sig till klass enligt tabellen. Vill man inte tävla deltar man i valfri klass utom tävlan.

Deltagare som vill delta i tävlingsklass

Barn och ungdomar anmäler sig till de klasser som motsvaras av de träningsgrupper de ingår i. Vuxna som vill tävla anmäler sig i Medelsvår vuxen eller i någon av de svåra klasserna.

Exempel 1: Nils är 9 år och tränar i vit grupp och anmäler sig därför till Mycket Lätt klass.

Exempel 2: Lena springer normalt D45 och anmäler sig därför till Svår 3,5 eller Svår 5,0.

Exempel 3: Ellen springer normalt D35 och vill denna tävling tävla under lugnare förhållanden och anmäler sig därför till Medelsvår Vuxen 3,0.

Deltagande utom tävlan

Vill man springa lättare banor än de man normalt skulle sprungit på nationell tävling anmäler man sig till klass utom tävlan.

Exempel 4: Magnus springer normalt Svår 3,5 på nationella tävlingar, men vill ”bara motionera sig” genom klubbtävlingen på Lätt bana. Magnus anmäler sig därför till Lätt klass, utom tävlan.

Exempel 5: Johanna är 12 år och tränar i den gula gruppen men känner sig fortfarande lite osäker på om hon vill tävla. Johanna anmäler sig därför till Lätt klass, utom tävlan.

Uppdaterad: 08 NOV 2020 17:43 Skribent: Anders Södersten
E-post: This is a mailto link


Föreningsutmaningen logga.jpg


 Stöd OK Enen 

när du handlar på nätet!

Sponsorhuset 


Sponsorer

boka-logo-150px.png
OK Enen låter skolor boka orienteringsutrustning med ett bokningssystem från Boka.se

Sparbanken i Enköping

Taxi Enköping

Rölunda Gård

Enköpings VVS & Värme

Viking Line

Oudit Revision


Postadress:
OK Enen - Orientering
Box 160
74523 Enköping

Besöksadress:
Gånstagården
74948 Enköping

Kontakt:
Tel: 0706475604
E-post: This is a mailto link

Se all info