Nyheter

Cykelläger på Åland

 • 30 mar 2014

Ungdomsgruppen gör om och ändrar datumet på resan till Åland då det verkar som att fler ungdomar har möjlighet att resa mellan den 2 och 6 juli. Vi vill ju trots allt få med så många ungdomar som möjligt.

Provlöpning Enenracet

 • 26 mar 2014

För oss som inte springer 10-milaträning ute i Skogstibble så är det provlöpning av årets Enenracebanor. Vi samlas söndag (30/3) kl 10.00 i Gånsta och provspringer årets banor som går runt vattenparken. OBS ungdomar upp till 16 år får inte provspringa, de ska ju tävla på Enenracet 6 april. Även på tisdag 1/4 kl 18.00 är det provspringning av Enenracet, ungdomar springer då mountingbike spåret istället.

10Mila träning och provlöpning av SM banor (uppdaterat)

 • 25 mar 2014

På söndag kommer vi att ha träning till 10Mila samt provlöpning på delar av banorna till Ultralång SM som vi ska hålla i oktober i Skogstibble. Samling Gånsta kl 9.30. Träningen är för de som känner att de klarar av längre distanser samt lite svårare orientering...

Banläggarens funderingar inför Enenracet

 • 24 mar 2014

Årets Enenrace går i stadsnära område, vilket innebär att det inte blir typisk platt Enköpingsterräng. Det är många kontroller på ett litet område, så det gäller att kontrollera kodsiffrorna. Vidare blir avståndet mellan bilparkeringen (utan avgift) och arenan extremt kort.

Enenracet söndag 6 april

 • 23 mar 2014

Då var det snart dags för årets Enenrace. Tävlingen genomförs stadsnära med arenan mellan Westerlundska gymnasiet och fotbollsplanerna bakom Idrottshuset. Som vanligt så går det åt ett antal funktionärer.

Billigare TBE-vaccinering för orienterare - avtal klart med Baxter Medical AB

 • 22 mar 2014

Svenska Orienteringsförbundet, SOFT, har tecknat ett samarbetsavtal med Baxter Medical AB. Avtalet ger bland annat klubbanslutna orienterare 10 procents rabatt på TBE-vaccinering.

Resultat 10Mila träning natt

 • 21 mar 2014

Här kommer tiderna från 10Mila träningen i torsdags.

Cykelläger på Åland

 • 21 mar 2014

Datum ändrat. Se ny artikel. Mellan den 28 juni och 2 juli kommer ungdomsgruppen att arrangera ett cykelläger på Åland. Det är riktat till ungdomar 13 år och uppåt och nu vill vi veta vilka som skulle vara intresserade av att följa med?

Funktionärer till SkolMästerskapet

 • 20 mar 2014

Här är förslaget till funktionärer till årets mästerskap i Vattenparken den 16 maj. OM du inte kan vara med, så vill jag (Kenta) ha besked av dig via e-post. Kan du däremot vara med, så vill jag ett brev om det också ! Naturligtvis är även de som inte råkar stå på listan hjärtligt välkomna.

Aktuellt läge i 10-milasatsningen

 • 19 mar 2014

Truppen består nu av ca 20 personer men det saknas fortfarande ett par löpare till ungdomslaget och herrlaget. Vi räknar dock med att kunna hitta ytterligare några intresserade klubbmedlemmar fram till tävlingen och vi har därför anmält tre stycken lag till 10-Mila i Eksjö den 2-4 maj, ett herrlag, ett dam lag och ett ungdomslag för ungdomar upp till och med HD16.

Träningsarrangörer sökes

 • 16 mar 2014

Kan du tänka dig att lägga en orienteringsträning?

Tiomila nattträning torsdag

 • 16 mar 2014

Dags för nästa tiomilaträning:

Viking Memorial i Västerås

 • 9 mar 2014

Nu till helgen så arrangerar Västerås SOK Viking Memorial. En cup med fyra deltävlingar på tre dagar men det går lika bra att bara springa enstaka etapper. Sista ordinarie anmälan är den 11 mars men det går även att efteranmäla sig till dagen före respektive etapp.

Vintercupen 2013/2014!

 • 8 mar 2014

Nu är Vintercupen slut för i år. Efter ordentliga finalbanor av Rasmus och Simon så har vi alltså fått ett slutresultat i årets Vintercup. 32 stycken startande var det på sista etappen!

Resultat Vintercupen Etapp 9

 • 7 mar 2014

Det var 24 tappra orienterare som gav sig ut till Fjärdhundra för att springa nattorientering på bra och luriga banor från banläggarna Sören Johansson och Jan Burell.

Finalhelg i Vintecupen 2013/2014, 7-8/3

 • 4 mar 2014

Alla är hjärtligt välkomna till de sista två etapperna av vintercupen 2013/14. På fredag kväll är det natt ute i Fjärdhundra, banläggare är Sören Johansson och Jan Burell, och på lördag är det final vid Gånstagården, med Simon Bernerson och Rasmus Steen som banläggare.

Resultat Vintercupen Etapp 8

 • 2 mar 2014

Andreas och Johanna hade lagt kluriga men väldigt trevliga banor ute i boglösaskogen som kastade om lite i den täta herr klassen. Leder där gör Henrik endast 3 poäng före Patrik. Det blir spännande nu med endast två deltävlingar kvar och det är nu man får börja räkna bort sina sämsta tävlingar också.

Ungdomsläger 7-8/3

 • 2 mar 2014

Helgen 7 – 8/3 är det dags för ett upptaktsläger inför våren för unga Enare upp till 14 år. Förläggningen är i Gånstagården och övningarna sker i närområdet. Det går bra att vara med på lägret utan att sova kvar.