Nyheter

Inför skolmästerskapen

 • 28 apr 2024

Nu pågår förberedelserna för fullt inför skolmästerskapen den .24 maj.

Välkommen, vuxna nybörjare!

 • 28 apr 2024

image: Välkommen, vuxna nybörjare!

Årets vuxennybörjarkurs är nu avslutad och klubben har nu 9 nya medlemmar som förhoppningsvis väljer att fortsätta att orientera med oss! De nya medlemmarna klarar nu gula banor (Lätt) på egen hand och i eget tempo. 

Vädret var inte det bästa, men ändå bättre än ifjol då det var ett heltäckande snötäcke på marken. Även under lördage kunde  stigarna skönjas trots snöfallet. Idag, söndag, fick vi till och med lite sol på oss...

Konceptet med intensivkurs för vuxna sätter sig mer och mer, med små finjusteringar i övningarna. Grundplattan under dag 1 är en gul kartpromenad som första övning - och som målbild. Därefter följde vita teknikbanor och grunder i kompass med stegning. Här nosar vi alltså redan på gul nivå. Dag 2 inleds med kurvbild i både teori och praktik (kartpromenad på Husberget) och grunder i taktik (sträckplanering). Dagen avslutas med gula banor, varav den sista en nästan fullängdare.

Funktionärer under kursen: Patrik L och Andreas F var kursledare, biträdda av Cecilia Frohm och Theres Nylén (båda nybörjare från i fjol) och Anna Hagblad. Amanda och Albin bistod med både uthängning/intagning av kontroller och coachning under övningarna. Chappe och Tord wokade läckert under söndagen.

Utan ideella krafter stannar föreningslivet - tack alla som engagerar er, inte bara i nybörjarkursen!

Varmt välkomna till OK Enen:

 • Sara Hiller
 • Jennifer Widén
 • David Axelsson
 • Ulla-Britt Jansson
 • Anna-Lisa Pettersson
 • Seija Åkerman
 • Henrik Jacobsson
 • Aron Jakobsson
 • Ylva Fontell (ja, du var ju redan medlem...)

 

 

 

Hittaut kör igång lördag 27/4

 • 24 apr 2024

image: Hittaut kör igång lördag 27/4

Hittaut startar i kommunen lördagen den 27 april. Vill du ta den extra checkpointen, nr 100, kom upp till Gånsta mellan kl 10 och kl 12. Hämta en karta, ta hundringen och beta av checkpoints i Brännskogen.

Dolkampen och Eskilstuna weekend

 • 23 apr 2024

Klubben rekommenderar att vi deltar i Dol-kampen helgen 11-12 maj då den ligger på ett bra avstånd från Enköping och brukar bjuda på bra orientering.

Dol-kampen, dag 1

Dol-kampen, dag 2

När vi vet exakt var Eskilstuna weekend (5-7 juli) kommer att genomföras kommer vi att rekommendera en camping som vi alla kan bo på för att kunna umgås på kvällarna.

Anmälan breddläger Skålsjögården 6-9 juni

 • 22 apr 2024

image: Anmälan breddläger Skålsjögården 6-9 juni

Nu är det dags att anmäla sig till OK Enens familjeläger i Skålsjögården 6-9 juni

Vi deltager i alfta-ösas tävlingar torsdag-söndag, ett läger för alla klubbmedlemmar.

Vi bor i vackra skålsjögården i tvåbäddsrum där vi även äter frukost och middag.

Kvällarna ägnar vi oss att analysera dagens tävlingar med hjälp av livelox och gemensamma aktiviteter typ musik och film quiz eller för de som orkar läger mästerskap i mosssfotboll eller back race.

Silverjakten i Sala

 • 21 apr 2024

image: Silverjakten i Sala

Silverjakten i Sala är vår traditionella "tävlingsintroduktion" för nybörjare. Det är ett lagom stort och överblickbart arrangemang (bild från Silverjakten 2017).

I år är Silverjakten dessutom Klubbmästerskap i medeldistans. Man anmäler sig då i valfri klass. Klubbmästerskapet går på bästa kilometertid och är uppdelad i följande klasser: H17>, D17>, <H16 och <D16. Det kommer även att finnas ett spurtpris!

Ett av klubbens stora utmaningar är att locka nybörjare - och andra - att följa med på tävling. Kanske är det rädslan och osäkerheten till "tävling" som är orsaken? Att springa öppna motionsbanor på tävling är dock lika odramatiskt som på träning hemma. 

Föräldrar - framför allt riktar vi oss till er: unna era barn möjligheten att få prova på tävling under lugna och trygga förhållanden. Vill ni inte springa i tävlingsklass går det utmärkt med motionsklasserna. Prata med era tränare om ni är osäkra på hur man anmäler sig!

Läs mer om Silverjakten på Eventor.

Samåkning från Gånstagården kl 0900 den 1/5.

 

Samåkning till Strängnäsdubbeln

 • 18 apr 2024

Vi samåker till Strängnäsdubbeln i helgen. På lördag åker vi 09.45 från Gånstagården och på söndag åker vi 08.45.

Ni som inte har anmält er är också varmt välkomna att följa med och springa en öppen bana.

Dagordning extra årsmöte

 • 12 apr 2024

Syftet med det extra årsmötet är att godkänna att vi går med i mångkampsförbundet (sektion orienteringsskytte) och då också ändrar våra stadgar.

OK Enens externa samarbeten

 • 6 apr 2024

I mars fick vi vårt samarbetsavtal med Sparbanken förnyat, de har sedan många år stött vår förening, men vi har fler samarbeten som vi i styrelsen vill informera om:

Bygga arena för ENENRACET

 • 4 apr 2024

Som vanligt är klubben inte starkare än det vi gör tillsammans - den 13/4 bygger vi gemensamt arenan till Enenracet.