OK Enens externa samarbeten

  • 6 apr 2024

I mars fick vi vårt samarbetsavtal med Sparbanken förnyat, de har sedan många år stött vår förening, men vi har fler samarbeten som vi i styrelsen vill informera om:

Med kommunen har vi ett sk IOP avtal, ett partneravtal där vi samarbetar runt kartor och hittaut, där ingår också skolkartor mm. Kommunen ger oss också verksamhetsbidrag baserat på hur aktiva vi är. Vi har också möjlighet att söka bidrag för olika projekt och också investeringsstöd när vi behöver renovera Gånsta. Vi deltar också i arrangemang som kommunen arrangerar t.ex. Nationaldagen och Trädgårdsdagen

Avtalet med Sparbanken täcker Hittaut och Skolmästerskapen, där Sparbanken är huvudsponsor i båda fallen. I år tar Sparbanken också initiativ till "Vuxna på stan" där de behöver hjälp från de föreningar de stöttar. Vi är tillfrågade att delta i detta vid årets skolavslutning.

RF-SISU, ofta tillsammans med kommunen, är också en partner vi har stort samarbete med, främst kartor men vi deltar också i arrangemang typ "Hela Lillsidan lever". De är också aktiva när det gäller aktiviteter för 65+ där vårt Hittaut funkar perfekt.

Regementet är en viktig partner, inte minst som ett bra ställe att värva nya medlemmar som flyttar till Enköping men vi arrangerar också två tävlingar åt dem "Garnisonsmästerskapen" och "Signalnatta" som vi naturligtvis får en ersättning för.

Utöver detta så har vi också sponsorer som stödjer oss främst med genom annonser på Hittautkartan men också med skyltar i Gånsta.

Alla ovanstående samarbeten genererar en stor del av våra inkomster som gör att vår föreningen kan gå runt, men ännu viktigare är att dessa samarbeten gör att vi når nya målgrupper med vår fina förening.

/Styrelsen