Sofia hade topplaceringar vid vårens första tävlingar!

• 14 apr 2009

Lagom till vårsäsongen har Sofia toppat formen. 1:a på Arosträffens långdistans på påskdagen, 2:a på Kjulas PåskOL på annandagen!

På Arosträffens långdistans vid Gäddeholm hitom Västerås slog Sofia knockout på konkurrenterna genom att vinna med hela 5 minuter.?I Kjula kom hon 2:a, här distanserad med 3 minuter.?Men det började bra redan den 4 april, när Sofia kom 2:a på Lännasprinten endast 8 sekunder efter segraren.

Arosträffen i Västerås var en tvådagarstävling med medeldistans på påskafton och långdistans på påskdagen. Sofia Forngren som springer D16 gjorde några större missar på medeldistansen och placerade sig som 5:a. Inför påskdagens tävling med TC på samma plats men tävlingsområde på annan del av kartan var Sofia revanschsugen och gjorde ett felfritt lopp i den steniga terrängen och slog konkurrenterna med 5 minuter.?På annandagen var det tävling i Kjula nära Eskilstuna. Här kunde Sofia inte hålla undan för Annika Karlberg, Vallentuna-Össeby, som vann med tre minuter före Sofia. Annika hade startat 2 minuter efter Sofia men kom ifatt och sprang förbi.

Till helgen stundar den stora Tiomila-tävlingen, denna gång i Skåne. OK Enen ställer upp med ett damlag där Sofia springer en av sträckorna.