O-Ringens finaldag

  • 25 jul 2009

Fredagen började bra med ett bortflyende regn följt av blå himmel och en lätt fläkt från väst över Ränneslätt. Där för dagen Aneby kommun stod som värd.

OK Enarnas resultat efter den 5:e etappens traditionella jaktstart blev lite blandat, men de flesta var nöjda med dagen.

Dagens otur drabbades Julia Andersson av som i ivern att ta in på konkurrenterna stämplade fel redan på andra kontrollen. Därmed vann Lisa Andersson systerkampen i D18 Lång. Hon slutade på 51:a plats.

Angelica Kahsaiy, 8 år, som kämpat på i klassen U1 hela veckan slutade på 148:e plats. Grattis till ditt första fullföljda O-Ringen! Grattis också till Tommy Wåhlin, H60, som fullföljde sitt 30:e!

Karl-Oskar Plahn gjorde vad han kunde sista dagen i H12 och slutade som 56:a. Bengt Bennitz. H50, klarade pressen och höll sin 19:e placering hela vägen in i mål.

Fredrik Olofsson hämtade upp fem placeringar och slutade på 60:e plats i H18. Pappa Peter, som fått problem med en vad, slutade på 55:e i H45 Kort.

Hur gick det då för OK Enens ”förhandsfavoriter”

- Jag slutade som 20:e man i min klass H20 Lång. Det får jag vara nöjd med, säger Mattias Olofsson, som är mest missnöjd med sin insats på andra etappen.

Sofia Forngren slutade på 30:e plats i D16 vilket inte är fy skam i konkurrens med 173 hårt satsande orienteringstjejer.

Anders Westerberg slutade på klubbens bästa placeringssiffra, 11:a i H50 Motion.

Alla 20 deltagarna från OK Enen och deras familjer har haft en mycket trevlig vistelse på Ränneslätt och efter fest på Eksjös gator och torg på fredags kvällen bär det i väg på lördag hem till Enköping.