Framträdande plats för Enen-ungdomar

• 6 aug 2009

För några av OK Enens ungdomar är det nu en intensiv tävlingsperiod. För de yngre medlemmarna drar tränings- och tävlingssäsongen åter igång efter sommaruppehållet.

Direkt efter O-ringens fem tävlingsdagar bilade Mattias Olofsson och Sofia Forngren till sprint-SM i Strömstad. En blåsig natt mellan söndag till måndag, då ungdomarna var beredda att säkra upp sitt tält omöjliggjorde sömnen. Sofia tävlade i D 18, en klass över hennes ordinarie klass. Både Sofia och Mattias gjorde några missar i sina kval varför tiderna inte räckte till finalplats.

I helgen ägde den stora tävlingen Ungdomens 10-mila rum nere i Tranemo. OK enen hade inget eget lag men Sofia Forngren, Julia och Lisa Andersson deltog i ett kombinationslag med Länna IF och OK Linné. Det var en stark laguppställning och man slutade på 28:e plats av 90 lag. Klara Alm som sprang förstasträckan såg till så att laget fick en bra start och var bara tre minuter efter täten, dock var det tätt mellan lagen och insatsen ledde till en 40:de plats. Anna Linde sprang upp laget till 11 plats. På tredje sträckan, där varje lag får ha tre löpare och den bästa tiden räknas, var det Julia Andersson som snabbast var i mål med en 13:e plats. Amanda Antilla Eriksson tog över och Sofia avslutade. Ungdomarna beskriver banan som kuperad och tungsprungen.

Redan på onsdagen åkte Sofia Forngren till Storvik i Gästrikland där den årliga distriktsmatchen  mellan de fem orienteringsförbunden Uppland, Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Västmanland avgörs. Uppland kom på andra plats efter Dalarna i distriktsmatchen. Sofia var dock inte nöjd med sin insats.  På torsdagens sprinttävling gick det desto bättre och Sofia tog en 6:e plats trots att hon kände sig sjuk och menade att hon joggat runt banan. Även i denna tävling kom Uppland tvåa.

Höstsäsongens träningar, där alla medlemmar såväl nybörjare som seniorer samlas, drar åter igång med teknikträning vid Tena den 11 augusti.  En spännande höstsäsong väntar nybörjare och ungdomar med fyra deltävlingar i UNT-cupen, den första går av stapeln den 15 augusti. För dessa åldersgrupper anordnas även ett läger på Bryggholmen 21-23 augusti.