Höstupptakt vid Tenasjön tisdag 11 augusti

  • 9 aug 2009

Nu är det dags för höstträningarna. På tisdag 11/8 finns det 6 olika banor vid Tena badet. Skogen var torr och fin när jag satte ut kontrollerna i går. Lindrigt med mygg. Ev. medföljande kan plocka blåbär som det fanns mängder av. Det var 23,3 grader i vattnet och badplatsen är fantastiskt fin.

Samling för gemensam avfärd vid Gånsta (själv åker jag upp tidigare) kl 1730. Vi hoppas på många ungdomar så har du plats i bilen så kom gärna till Gånsta. Åk ut ur Enköping via Salatullen och ta höger mot Torstuna. Fortsätt norrut mot Österunda och därifrån norrut mot Vittinge (EJ den tidigare skyltade vägen mot Vittinge). OL skärm vid avfart och parkering vid Tenasjöbadet. Total resväg ca 30 km. Om du korsar järnvägen har du åkt för långt.

Från badet är det ca 1300 meter till startpunkten (snitslat) som ligger vid "plåtförråden". Vi går gemensamt till start när huvuddelen av resande från Gånsta anländer. Målet är vid badplatsen där jag tar med ved till grillen så ta gärna med en korv eller annat grillbart. Passa också på att ta med badkläder och skölj av er efter träningen. Det var gott om blåbär i skogen även ganska nära badplatsen så ni kanske kan kombinera utflykten med lite bärplockning eller varför inte åka upp redan på eftermiddagen! Lingonen fanns också i mängder men var inte riktigt klara. Det fanns svamp (kantareller) men jag såg inte så många.

Ta med Sportidentpinnar för start/måltid och NÅGRA av kontrollerna i skogen, övriga kontroller med stämpel eller "lapp".

Alla kontroller finns ute nu så om någon inte kan springa på tisdag kväll så finns möjligheter att komma förbi och hämta en karta och ge sig ut i dag, i morgon eller på tisdag.

Välkomna. Mats 070-533 46 29, 070295 21 99