Sofia gick bra i Silva Junior Cup i Värmland

• 19 maj 2010

Under den gångna helgen samlades alla Sveriges elitorienterare i Värmland för att springa sprint-SM samt Elitserien och Silva Junior Cup. Från Enen deltog Sofia som varit skadad och hittills haft det ganska motigt under den stympade vårsäsongen.

Sprinten avgjordes på torsdagen i Karlstad. Tävlingen som nästan helt saknade orienteringsmoment gynnade inte alls Sofia. Hon kom på 22 plats i det tuffaste kvalheatet och lyckades därmed inte kvalificera sig till finalen i D18-klassen.

På lördagen och söndagen gick tävlingarna i Gunnarskog mot norska gränsen. På lördagen gjorde Sofia debut i Silva Junior Cup men hon lyckades inte alls få till orienteringen på den kuperade och svårorienterade banan.

På söndagens medeldistans var det en revanschsugen Sofia som stod på startlinjen. Nu fick hon till ett riktigt bra lopp i den tekniskt krävande terrängen och placerade sig på en fin 13 plats i D18 Elit1. Dock rejält distanserad av suveräne Tove Alexandersson från Stora Tuna OK men med många duktiga tjejer bakom sig.

På tisdagskvällen anordnade IF Thor sprint-DM inne på Ultunaområdet utanför Uppsala. För Sofias del slutade det med en delad 3 plats i yngsta juniorklassen. Av övriga Enare lyckades Tommy Wåhlin bäst med en 4 plats i H60.

Text och foto: Gunnar Larsson