300 Elever och 25 funktionärer i Skolparken

  • 31 maj 2010

Årets SkolMästerskap blev ännu en succé för skolorienteringen i Enköping.

Ett tiotal skolor slöt upp med Bergvreten, Munksundet; Romberga och Enöglaskolan i spetsen. Men det roligaste och bästa med den här dagen är väl ändå att vi fått två stora elevgrupper från Grundsärskolan och Gymnasiesärskolan som är med och tävlar runt Kyrkåsen. I år hade vi även 9 st rullstolar med på banan. Eleverna är laddade för uppgiften och lärarna är begistrade i vårt arrangemang. Det ger de ett starkt stöd för att själva arrangera och motivera till orientering på idrottslektionerna under året.

Sparbanken ställer även de villigt upp och sponsrar tävlingen med ett fint prisbord och riktiga nummerlappar som alla stolt bär hem på magen.

I år fick Bergvretsskolan bära hem vandringspokalen och ställa i sitt glasskåp uppe i Gånsta tills nästa år.

Under veckan fick vi även besked från Upplands Idrottsförbund att de tilldelat oss ett större bidrag så att vi kan revidera Handslagskontrollerna i Bränskogen, Fagerskogen och Gröngarnsåsen åt alla innerstadsskolorna. Så nästa år kanske vi få ännu fler deltagare på SkolMästerskapet.

Dessutom vill jag rikta ett varmt tack till alla Enenfunktionärer som villigt ställer upp på Kyrkåsen....utan Er ingen tävling.....Tack och Bock.........Kenta"