Första etappen i Kilsbergen

• 25 jul 2010

I ihållande regn gick första etappen av årets O-ringen vid Kilsbergen där 18 löpare från OK Enen deltog. De mest framstående resultaten i klubben står Peter Olofsson och Anders Westerberg för.

Bäst i den kuperade terrängen gick det för Anders Westerberg med en 10e plats i klassen H50 motion fem minuter efter etappsegraren. Även Peter Olofsson gjorde ett bra lopp som placerade honom som 28 i H50 kort. Sofia Forngren i damernas juniorelitklass som var nöjd med sitt lopp trots några små missar i skogen placerade sig ungefär i mitten av klassen med stor chans att avancera på de kommande etapperna.

Karl-Åke Larsson gjorde ett bra lopp i klassen Öppen 4 och placerade sig på plats 15, i konkurrens med 210 löpare, drygt åtta minuter efter etappsegraren. I samma klass ligger Roland Plahn fem minuter efter Karl-Åke på plats 36.

För ungdomarna gjorde Hanna Björk debut på O-ringen och ligger på 76e plats av 154 tävlande i klassen U1 endast fem minuter före klubbkompisen Angelica Kahsaiy. Karl-Oskar Plahn sprang på bra och hamnade i mitten av sin klass, H13.

I den interna klubbkampen mellan systrarna Lisa och Julia Andersson gjorde Lisa det bästa loppet och ligger nu 12 minuter före i resultatlistan i D18 lång. Jesper Ackelman ligger 14 minuter före Kristoffer Larsson i H21 kort.

Johanna Svensson som tidigare sprungit för OK Enen och som nu tävlar för OK Hällen i Elitserieklassen under O-ringen. På dagens etapp placerade hon sig på en fin 10e plats i det starka startfältet åtta minuter efter flerfaldiga världsmästarinnan Simone Niggli-Luder från Schweiz.

I morgon är det tidig start som gäller för Enenlöparna i skogarna vid Dovra sjöar söder om Örebro.  Terrängen som väntar är mindre kuperad än vid dagens etapp. För de flera av löparna är chansen för avancemang stor.

Text: Anna Thorsell