Fortsatt tungt för Enen-löparna

  • 28 jul 2010

Orienterarna från OK Enen hade det fortsatt tungt när O-ringens tredje etapp avgjordes under tisdagen. Solen och värmen hade kommit tillbaka efter två regniga etapper. Detta hjälpte dock inte Enen-löparna nämnvärt vid Dovra sjöar några mil söder om Örebro. Det var flera som hade tunga ben och inte riktigt orkade hålla tempot uppe i skogen.

Anders Westerberg fortsätter dock att klättra i resultatlistan i klassen H50 motion. På gårdagens etapp sprang han in på en 8:e plats och klättrade i totalen upp till en 6:e plats, knappt 18 minuter efter totalledaren.

I klassen U1 skiljer det nu 11 minuter mellan klubbkompisarna Hanna Björk och Angelica Kahsaiy som båda plockade placeringar på gårdagens etapp. Fler som under tisdagen plockade placeringar i totalresultatet var bland andra Tommy Wåhlin, Fredrik Olofsson och Ingvor Thorsell.

På måndagens etapp slog Sofia Forngren i sitt knä ute i skogen. För Sofias del kände hon tyvärr av knäet under gårdagens etapp och valde därför att avbryta sitt tävlande.

I och med att O-ringen inte avgörs långt från Enköping kom några orienterare för att springa en direkanmälningsbana på gårdagens etapp.

Det är flera som nu ser fram emot vilodagen idag för att kunna ladda om batterierna inför de två avslutande etapperna vid Kägleborg respektive Örebro universitet.

Text: Anna Thorsell
Foto: Kenneth Ackelman