”Upplandsterrängen” passade Enen-löparna

• 30 jul 2010

När den fjärde etappen av O-ringen avgjordes vid motorbanan i Kägleborg med Lindesberg som värdkommun kände orienterarna i OK Enen igen sig i skogen. Terrängen var mer upplandslik än de tidigare etapperna och det märktes på löptiderna. Kanske spelade även onsdagens vilodag roll då benen kändes lite piggare för de flesta.

Bästa resultaten i går stod Anders Westerberg i H50 motion och Peter Olofsson i H50 kort för. Anders placerade sig som åtta men tappade tre platser och är nu drygt 24 minuter efter totalledaren. Peter sprang in som 24 på gårdagens etapp knappt 5 minuter efter etappsegraren. Tyvärr för Peters del stämplade han fel på den andra etappen och har därmed inget totalresultat.

Karl-Åke Larsson i Öppen 4 gjorde återigen ett bra lopp. På gårdagens etapp kom han på plats 21 och klättrade fem platser upp till 7e i totalen, drygt 27 minuter efter totalledaren.

Systrarna Lisa och Julia Andersson gjorde båda bra lopp i går i klassen D18 lång. På etappen var de 10 respektive 12 minuter efter etappsegraren. I totalen klättrade Lisa 11 platser medan Julia inte har något totalresultat i och med att hon stämplade fel på måndagens etapp.

I D65 motion går Ingvor Thorsell bra. På den fjärde etappen kom hon in på 19e plats dryga kvarten efter segraren. I totalen plockade hon sju placeringar och ligger nu på plats 23.

Sofia Forngren i D18 elit var nöjd efter sitt lopp och glad över att knäet höll hela vägen. På gårdagens etapp var hon knappt 20 minuter efter etappsegraren.

I dag väntar den sista etappens jaktstart med tävlingscentrum vid Örebro universitet. De som ligger bäst till i totalen, Karl-Åke Larsson och Anders Westerberg, kommer dock inte att kunna jaga ikapp några placeringar på traditionellt sätt eftersom deras klasser har fri starttid och då själva får välja när de ska starta.

Text: Anna Thorsell