Årets O-ringen avslutat

• 31 jul 2010

I går avgjordes den femte och sista etappen av årets O-ringen med tävlingscentrum vid Örebro universitet. Orienterarna från OK Enen gjorde återigen en hyfsad insats.

Karl-Åke Larsson, som tävlat i klassen Öppen 4, har sprungit bra under hela veckan. På gårdagens etapp plockade han en placering och slutade som totalsexa i klassen, 34 minuter efter totalsegraren. Klubbkompisen Roland Plahn kom till slut på plats 46, drygt 70 minuter efter Karl-Åke.

Anders Westerberg, H50 motion, stod för gårdagens bästa etappresultat med en 14e plats. I totalsammanställningen gick Anders ut som nia och höll sin placering in i mål. Totalt efter fem etapper var Anders 32 minuter efter totalsegraren. I klassen H50 kort sprang Peter Olofsson återigen in på en bra placering, 25, drygt 7 minuter efter segraren. På grund av en felstämpling tidigare i veckan fick Peter inget totalresultat.

Två veteraner i orienteringssammanhang, Lennart Eriksson i H70 och Tommy Wåhlin i H60, har återigen fullföljt sina fem O-ringenetapper. Fullföljt har även klubbens två yngsta deltagare, Hanna Björk och Angelica Kahsaiy i klassen U1 gjort. Angelica gjorde en bra sista etapp och klättrade 13 platser i totalresultatet. Hanna sprang också på bra och plockade fem platser.

På gårdagens etapp var Karl-Oskar Plahn i H13 och Fredrik Olofsson i H18 nöjda med sina lopp och slutade i totalen på plats 79 respektive 38. Jesper Ackelman i klassen H21 kort avslutade O-ringen med att plocka 16 platser i totalresultatet.

Johanna Svensson, OK Hällen, har under veckan sprungit i damernas elitserieklass. Hon avslutade årets O-ringen med att hålla sin tioendeplacering i totalen vilket är ett bra resultat i den hårda konkurrensen.