Resultat Vintercupen 2011-2012 Etapp 4

• 11 dec 2011

Tack alla duktiga orienterare för att ni trotsade regn, rusk och halka och sprang runt i Hummelsta"skogen" i stället för att mysa framför TV:n och Idol-finalen. Nästa etapp av Vintercupen blir på Annandag Jul 26 december på stadskartan, mer info kommer senare.

Segrare på den korta banan blev Frej Alm som rusade fram på stigarna i Hummelsta i rasande fart. Han hade dock inte lika bråttom vid fikat efteråt utan tog då god tid på sig att mosa i sig både bullar och saft.

På mellanbanan blev det väldigt jämt och bara sekunder skiljde mellan de bästa herrarna och damerna. Av herrarna var det Tommy Wåhlin som drog det längsta strået med 23 sekunders marginal till Kari Almgren. Med hjälp av dagens vinst, och det faktum att Simon Bernerson inte var med idag, gick Tommy Wåhlin upp i totalledning endast fyra poäng före Karl-Åke Larsson och Fabian Steen på delad andra plats.
Bland damerna var det ännu tuffare, tre stycken inom 1 minut och 10 sekunder. Snabbast var Birgitta Petersén, 5 sekunder före Ulrika Thideman. Tyvärr var det lite halt och Sören Johansson föll så illa att han blev tvungen att åka till akuten och kolla upp en arm som förmodligen "bara" hoppat ur led. Våra tankar är med dig och vi hoppas att det gick bra och att du snart är med igen.

Långa banan fick "äntligen" ett tronbyte då den tidigare så omöjlige Mattias Olofsson "bara" kom på andra plats. Vann gjorde istället Andreas Svensson och det innebär förhoppningsvis att vi har en spännade fortsättning om vem som skall vinna totalcupen 2011/2012. Dock leder Mattias fortfarande med 12 poäng till tvåan Rasmus Steen och ytterligare 9 poäng ner till trean Andreas Svensson, men det återstår som sagt många tävlingar.

Vi som la banan hoppas att oklarheten med mål /sista kontroll inte påverkade resultatet. Om så är fallet ber vi om ursäkt för det. Vi uppfattade i alla fall inga protester efter tävlingen.

Tack än en gång för att ni ställde upp och sprang våra banor.