Teknikträning 4/9

  • 2 sep 2012

Tisdag 4/9 är det teknikträning i Gånsta, samling 18.00. Temat för kvällen är att springa och läsa karta samtidigt. Banor 2km, 3.5 km och 5 km.

Syftet med denna träning är dels att förbereda oss för 25 manna där det är viktigt att kunna läsa karta samtidigt som man springer, dels att kunna tjäna tid på sträckorna och dessutom öka säkerheten genom att kunna läsa av kartan oftare.

 

För de yngsta gäller det att försöka läsa karta samtidigt som man springer på tydliga stigar typ elljusspåret.

 

För de äldre är målet att kunna springa hela banan utan att stanna en enda gång. Banorna är lite lättare än vanligt så det ska vara fullt möjligt att lyckas med detta men självklart är det helt OK att hålla ett lågt tempo för att orka med denna målsättning.

 

För våra bästa är detta en "speed-övning", dvs de ska inte bara klara av att springa hela banan utan att stanna utan också hålla maximalt tempo på de lätta delarna. Målet är att ha en kilometertid som är bara 50% högre än den ni har när ni springer 5:an på eljusspåret. OBS målet är att också klara kontrolltagningarna med max en sekunds stopp,dvs man måste ha läst in utgången innan man går in för att stämpla.

 

Starten kommer att ske "flygande" alltså precis som på 25-manna.

Ni behöver INTE ha någon pinne.

 

Välkomna

Mats Lilja, 070 647 56 04