Avslutning Vintercupen i Lillkyrka/Gånsta (uppdaterad)

  • 19 mar 2013

Sista etappen i årets vintercup avgörs i Lillkyrka söndag 24 mars. Samling kl 10.00 vid idrottshallen i Lillkyrka, samling i Gånsta 9.45 för de som vill samåka ut till Lillkyrka. PM se nedan. Efterår sker prisutdelning i Gånsta inklusive enklare förtäring. OBS efter prisutdelning samlar vi alla vår ungdomar för att gruppvis gå igenom vad som kommer att hända i vår.

PM för Vintercupen sista etapp

 

Samling: Lillkyrka kl 10.00, avfärd Gånsta 9.45 för de som vill samåka.

 

Karta: Lillkyrkakartan reviderad 2012 (som användes vid Oktoberracet)

 

Terräng: Korta banor vid elljusspåret, mellan och långa går ner i det mycket fina södra området med flack, detaljrik och snabblöpt terräng.

 

Snöläge: I skogen mestadels ett tungt lager skare, delvis barmark. På vissa öppna fält och hyggen flera dm djup snö. Kontrollerna ligger i snöfattiga områden men det är oundvikligt att främst den långa banan har några jobbiga delsträckor.

 

Skala: Mellan och Långa 1:10 000, korta 1:5 000, ekvidistans 2,5

 

Starter: Korta och långa banorna nära idrottshallen, mellanbanan har sin start söder om Mösa för att få lite roligare bansträckning. Transport till denna start ordnas av arrangören.

 

Banor:

Korta vit/grön 1.8 km

Korta gul 2.0 km

Mellan blå 3.9 km

Långa blå 5.1 km

 

Stämpling: Sportident

 

Kontrollplacering: Normal utom södra delen av mellan och långa banan där kontrollplaceringen är låg eftersom det är mycket bra sikt och kartan är först klassig.

 

Perfekt möjlighet att träna noggrann kartläsning inför vårsässongen!

 

Välkomna!

Banläggare: Mats Lilja 070 647 56 04