Barntränarutbildning

  • 14 sep 2017

Den 24-26 november har du världens chans att utveckla dig själv! Då genomför Svenska Orienteringsförbundet en Barntränarutbildning (BTU) och Ungdomstränarutbildning (UTU) på legendariska Bosön i Stockholm. Intensivkurser i orientering!

En del av er nybörjarföräldrar är redan vidtalade och har visat intresse. Men det finns säkerligen andra som också är intresserade - därför denna nyhet.

BTU omfattar enkelt uttryckt Grön, Vit och Gul svårighetsgrad - medan UTU omfattar Orange och Violett nivå. Utbildningen håller över lag mycket hög standard och du får med dig ett antal bra typövningar och en ökad egen orienteringsförmåga. 

Klubben har inte brist på hjälpvilliga föräldrar, men vi har brist på tränare. Att bli barntränare eller ungdomstränare hos oss innebär inte att du kommer att ställas inför övermäktiga uppgifter, vare sig i tid eller vad gäller kompetens - men vi vill ha en större bredd!

Klubben står för anmälningsavgiften.

Meddela i mail till ungdom@okenen.se om du är intresserad av BTU eller UTU. Därefter kollar vi vilka som de facto vill/kan åka - så att ni blir ett gäng (det skall vara socialt trevligt också!). Slutligen samordnar anmälningarna till kurserna!

BTU har i skrivande stund "bara" 14 platser (av 30) kvar, medan UTU har 26 (av 30) kvar. Bosön är dock attraktivt så vi bör anmäla i god tid...

Läs mer om kurserna här.

 

Väl mött som tränare i OK ENEN!