Kort om ungdomsverksamheten 2018

  • 21 nov 2017

2017 har varit ett fantastiskt år för ungdomskommittén, och det beror till stor del på er barn och ungdomar! Under 2018 gör vi små justeringar - och planerar för ytterligare tränings- och tävlingstillfällen.

Här följer i stora drag några av de förändringar som genomförs inför 2018. Har du själv idéer och tankar - tag kontakt med någon av oss ledare.

Teknikträning:

  • Teknikträningspassen flyttas till sista torsdagen varje månad. Syftet är att minska riskerna för kalenderkrockar med ordinarie OL-träningar och klubbtävlingar. Kalendern är uppdaterad.
  • Fr o m höstterminen läggs teknikträningen tätare i syfte att bättre nyttja ljusförhållandena.
  • Ambitionen är att under våren utöka antalet träningspass med det långsiktiga målet att erbjuda målinriktad och rolig ungdomsträning varje torsdag.

Teknikträningsansvarig är Patrik Lander
Ansvariga för resp svårighetsgrad är: Vit-Birgitta Petersén, Gul-Patrik Lander, Orange-Anders Westerberg och för violett-Mattias Olofsson

 

Ungdomsläger:

M h t den starka tillströmningen av ungdomar, och svårigheten att på ett läger samordna aktiviteter för alla åldrar och alla svårighetsgrader kommer vi att arrangera lägren enligt följande:

  • Vinterlägret genomförs den 13-14/1 med målgruppen Gul, Orange och Violett (ålder 10 år och uppåt). Syfte: teambuilding och torrträning.
  • Vårlägret ställs in i år m h t att klubben ansvarar för distriktslägret 2018. I övrigt är målgruppen för vårlägret samtliga ungdomar. Strävan är att genomföra lägret där alla får plats. Syfte: Uppstart inför tävlingssäsongen.
  • Sommarlägret genomförs 11-12/8 med målgruppen Grön-Vit. Syfte: Under gynnsam årstid bygga laganda hos de yngsta samt förbereda de som deltagit i vårens nybörjarkurs för Upplandscupen.
  • Distriktslägret genomförs i maj (datum ännu ej fastställt) med målgrupp Vit-Gul-Orange-Violett-Junior för samtliga Upplands klubbar. Syfte: att lära känna ungdomar från andra klubbar samt ge möjlighet till intensiv och kvalitativ träning för resp svårighetsgrad. Mer info om distriktslägrer kommer senare.

Lägeransvarig är Elisabet Lindblom Larsson med stöd av Therese Wiklund

 

Nybörjarkurser:

Under 2018 genomförs endast nybörjarkurs vår (5-6/5) medan sommarkursen i augusti ställs in. Syftet är att få en hanterbar tillväxt och att spara på de bitvis hårt slitna ledarresurserna. Det är också svårt att ordnat och tryggt hinna få ut sommarkursbarnen i Upplandscupen.

Nybörjaransvarig är Birgitta Petersén med stöd av Camilla Adlerteg

 

Tävlingsverksamheten:

Under 2017 såg vi ett markant uppsving i antalet deltagande på tävlingarna, vilket sannolikt är en spegling av deltagandet på nybörjarkurserna.

Under 2018 är målet att ställa upp med fler lag i flera lagtävlingar och stafetter, t ex 25-manna, Daladubbeln, 10-mila och DM-stafetten

Tävlingsansvarig (ungdom) är Morten Ingwersen med stöd av Stefan Berg.