Välkomna till OK Enen!

  • 7 maj 2018

Under helgen, i strålande väder, genomfördes årets nybörjarkurs i Gånsta. Kursen genomfördes liksom förra året i form av en intensivkurs, hårt målstyrd mot grön svårighetsgrad - och vit för de vuxna.

Kursansvarig för barngruppen var Birgitta och till sin hjälp hade hon Gun och Fredrik - båda fjolårsnybörjarföräldrar. Ansvarig för vuxengruppen var Camilla.

Till hjälp med kartpromenader och dukning av övningar fanns Matilda, Amanda, Hillevi och Filip.

Kursen började klockan 10 på lördagen och inleddes med kartans mysterier och lite allmän information. Därefter vidtog verkligheten - kartpromenad där karttecken och kartfärger visades i verkligheten samt introduktion till SI-systemet. De följande momenten utgjordes av ledstångsorientering mot grön nivås kartläsningsmål K1, K2 och K3.
Söndagens aktiviteter bestod av fortsatt ledstångsorientering med fokus på kartläsningsmålet K3. Därefter fick föräldrar och vuxna kort information om vad som händer efter kursen medan barnen genomförde övningen "Kors och Tvärs" utanför Gånstagården, en övning med många synliga kontroller på liten yta med många riktningsväxlingar och högt tempo där passning av kartan fäller utslag...
Slutligen fick barnen välförtjänta diplom!

Följande nya barn med föräldrar hälsar vi varmt välkomna:

Arvid 
Harald 
Sofia 
Wilhelm 
Melker 
Edward 
Otis 
Carl 

Följande vuxna hälsar vi lika varmt välkomna:

Susanne 
Sussie 
Lisa 

 

Vi hoppas ni blir lika bitna som vi, och att vi ses på både träningar och tävlingar!

 

Patrik Lander
Ungdomsledare