Vinteraktiviteter

  • 21 nov 2018

Känner du att snö, blask och kyla hindrar dig att tävla och träna? Läs då vidare

Förutom vår egen vintercup där många, men inte alla deltar så vill jag härmed slå ett slag för en allt mer vanligt förekommande tävling som borde tilltala de flesta.

Det handlar om inomhusorientering. Tävlingar där arrangören till skillnad från de flesta tävlingar vi är vana med kan skryta med garanterat torrt underlag, skönt klimat och rena skor efter utförd tävling.

Nu i vinter där vår egen vintercup samt egna träningstillfällen är det som dominerar klubbens kalender kan jag varmt rekommendera denna lite annorlunda, utmanande och mycket roliga orienteringsform. Det som ligger i Eventor framöver är Gävle indoor den 26 januari samt Stockholm indoor 2-3 februari. (Tävlingsnamnen är länkar).

Gemensamt för de båda tävlingarna är att de genomförs i skollokaler. Ofta handlar det om orientering där höjdkurvorna istället bytts mot våningsplan och där klurigheten beroende på vilken nivå man väljer handlar om att hitta en väg genom en labyrint där korridorer, trappor och rum spärrats av eller gjorts enkelriktade.

Det kan uppfattas som en sprinttävling men många gånger är det snarare hjärngymnastik som gäller än att det är rent fysiskt utmanande.

Just Stockholm indoor som är den största av sitt slag i världen är det i dagsläget flera från klubben som planerar att åka till där tanken är att vi har gemensam middag efter första dagen och eventuellt ett samordnat boende.

Intresserad redan nu? Annars tänk på saken, fortsättning följer....