Vi välkomnar 30 nya medlemmar!

  • 29 apr 2019

Under helgen var det trångt i Gånstagården. Då genomfördes nämligen två intensivnybörjarkurser i härligt vårväder - en kurs för barn (8-12 år) och en för ungdomar (13- år) och vuxna.

För barnkursen var målet att kunna klara av en grön bana - och att kunna börja träna i vitgul grupp. Kursen hade 15 barn plus 15 medföljande föräldrar som deltagare.

Vuxenkursen hade som mål att i lugnt tempo, enskilt eller i patrull, klara av en gul bana. Här deltog 8 vuxna och 2 ungdomar.

I kurserna ingår både teori om orienteringstekniken - så att man också förstår vad man gör - och praktik där man får knyta ihop säcken.

För vuxengruppen innebar det att kunna förstå innebörden begreppen grov- och finorientering, attackpunkter och hållpunkter samt att förstå orienteringsteknikens kartläsnings- och vägvalsmål på grön, vit och gul nivå.

Kurserna genomförs av ungdomskommittén med stöd av Chappe och Tord vid grillen! 

Kursledare för barnkursen var Gun Kristensson, Fredrik Färnqvist och Lisa Oliv. Amanda Rådström, Matilda Persson och Hillevi Larsson understödde med dukning och en egen övning - SI-systemet. Duktiga tjejer!

Kursledare för vuxenkursen var Patrik Lander, Joachim Hellqvist. Förtjänstfullt stöd med dukning och skuggning erhölls av H16-ungdomarna Hampus Persson och Jakob Annetun.

Logistiken sköttes förtjänstfullt av Elisabet Lindblom Larsson, Chappe och Tord.

 

Vad händer nu?

Närmast åker vi gemensamt till Silverjakten i Sala och tillämpar våra nyvunna kunskaper. Därefter väntar den ordinarie tränings- och tävlingsverksamheten.

Hjälp till att ta hand om våra nya medlemmar och stötta dem med råd och dåd!