Upplandscupen 2019! Se hit alla ungdomar!

  • 10 jul 2019

I September genomförs den årliga upplagan av cupen som vi i klubben ser som en prioriterad ungdomstävling i orientering för både nya och mer erfarna (Och självklart finns det även banor för oss vuxna i tävlings- och motionsklasser).

Upplandscupen är en breddlagtävling som arrangeras av Upplands orienteringsförbund varje höst.

I lagen får ingå löpare upp till DH16 (och orankade löpare i HD18), samt U-klasserna och inskolning. Lagen får ha högst 7 löpare varav poäng räknas för de 5 bästa vid varje tävling. Finalen avgörs i form av intervallstart där lagen startar med 20 sekunders intervall baserat på placeringen efter de tre första deltävlingarna. Det lag som först har 4 löpare i mål vinner.

Följande tävlingar ingår i Upplandscupen 2019:

1/9 Vallentuna-Össeby OL, DM lång

7/9 OK Rodhen, DM medel 

21/9 Rasbo IK, lång

29/9 OLGY, final, medel

Värt att nämna är att det är tillåtet med skugga i U-klasser och inskolning.

 Det är en rolig tävling och många från klubben, vuxna som unga återkommer varje år för att umgås och tävla i avslappnad miljö. Självklart  finnas vuxna ungdomsledare på plats för att hjälpa ungdomar till start om det behövs eller svara på frågor.

För att vi skall kunna sätta ihop lag behöver vi få in anmälningar HÄR!

Sista anmälningsdatum för att hinna med att sätta ihop lag och anmäla dem är 9 Augusti. Observera att det inte är tvunget att delta i samtliga tävlingar om nu någon mot förmodan skulle prioritera annat.

Om ni har frågor, kontakta Stefan eller Morten.

rialarodd@hotmail.com eller morten@ingwersen.se