Fina prestationer på Oktoberracet!

  • 29 okt 2019

17 Enenbarn och ungdomar ställde upp i årets Enenrace. Vad gäller barn skall vi inte fokusera på resultat, utan på utveckling och orienteringsglädje. Oktoberracet visar på att barn- och ungdomsverksamheten är på rätt väg.

Utveckling av den egna förmågan - det viktigaste av allt!

Alldeles oavsett resultat (det fanns många bra sådana också) har de flesta visat prov på en personlig utveckling utan motstycke. För en del handlade det om att våga springa själv utan skugga. För vissa handlade det om att våga ta steget till att springa i tävlingsklass. För vissa kanske att fokusera och läsa kartan under kärva omständigheter i kyla och regn.

Att delta på tävlingar, även om man springer utom tävlan i en utvecklings- eller motionsklass, är en perfekt avstämning av den egna formen. Alla tre dimensioner finns med - orienteringsteknik, fysisk förmåga och mental förmåga.

Stort tack till er som deltog, stort tack till er som hjälpte till som funktionärer och byggde upp arenan – och sist men inte minst ett stort tack till alla de tränare som gör att våra barn och ungdomar utvecklas i en rasande fart.

Allt detta bådar gott för framtiden!

 

Vad händer nu?

Närmast vidtar utvärdering av årets aktiviteter  och planering av nästa års dito. Dessutom kommer vi att ha en del vinteraktiviteter, både inne och ute. Dessa återkommer vi till.Men - ni kan redan nu boka in den 4 april för nästa års första prioriterade tävling. Då besöker vi Länna IF och deras Lännamedeln!

 

/Patrik Lander, Ungdomskommittén