Oringen 2020 behöver 1200 funktionärer!

  • 3 nov 2019

Antalet anmälda till Oringen 2020 är nu över 8000 deltagare. Nu gäller det att säkra upp med tillräckligt med funktionärer.

Förberedelserna inför Oringen 2020 går nu in i en mer intensiv fas. 1 december görs en första fördelning av funktionärer till olika ansvarsområden. Därför är det hög tid att anmäla sig som funktionär.

Det är häftigt att vara funktionär på Oringen som ju är en av världens största idrottstävlingar alla kategorier, vi släpper iväg ett Vasalopp om dagen i fem dagar. Måttot "Dela glädjen" innebär att man tillsammans med 1200 andra funktionärer är med om att anordna en fantastisk fest.

För OK Enen är det väldigt viktigt att vi har många Oringen funktionärer eftersom det avgör hur mycket pengar vi får in. Förutsättningarna är mycket goda att vi kan tjäna en rejäl slant. Utan vidare kan vi tjäna lika mycket som vi får in sammanlagt på Enenracet och Oktoberracet, med lite extra insats så kan vi överträffa det betydligt.

För våra ungdomar upp till 16 år är det en unik möjlighet att få springa Oringen på "hemmaplan". Då blir det perfekt att ni föräldrar hjälper till som funktionärer samtidigt som era barn är med och får uppleva en tävling som är ett minne för livet.

Birgitta kommer att maila er som ännu inte anmält sig. Det är jätteviktigt att alla besvarar detta mail så att vi kan få in er på poster som passar er bäst. Även om ni är förhindrade att vara med så vill vi veta detta. Vi behöver verkligen få totalkoll på vad Enen kan bidra med. I huvudsak är det vecka 29 och 30 som gäller, även om ni bara kan vara med några dagar så är det väldigt värdefullt.

Birgitta och Mats