Vårt nya kartcenter i Gånsta

  • 23 feb 2020

Vi har nu samlat allt som rör kartor och utskrifter i Gånsta.

På datorn i Gånsta finns nu vårt kartarkiv med alla originalfiler för klubbens alla kartor.

Vi har också lagt upp ett arkiv för våra banor från alla våra tävlingar. Stig Eklund har gjort ett jättearbete genom åren som vi nu ser till blir bevarat.

Kartfiler för alla fasta kontroller finns också här, samt våra Hittautkartor.

Vi har också samlat alla våra tre färgskrivare på kontoret i Gånsta. På detta sätt får vi en betydligt rationellare hantering vid utskrifter och kan samordna inköp av toner och papper. En av skrivarna kan skriva ut i A3 format, vilket blivit absolut nödvändigt när nu fler klasser använder skalan 1: 7 500. Hela kontoret i Gånsta är nu ommöblerat för att skapa bra arbetsplaser för att jobba med kartor.

Ett problem är att vi under senaste åren fått en kraftig ökning av våra utskriftskostnader. Vi vet inte riktigt vad det beror på. Därför har vi infört en skrivarlogg där alla utskrifter listas så att vi kan se vad det kostar att skriva ut en karta.

För att få bättre kostnadskontroll vill vi också att varje kommitté/grupp som har mycket utskrifter budgeterar för detta. För att kommitterna/grupperna ska kunna följa upp sin förbrukning har vi infört separata inloggingar för dessa. Samma lösenord som tidigare men alltså olika konton. Exakt information om hur detta finns uppsatt på väggen på kontoret.

Tack alla ni som hjälpt till att skapa vårt kontorcenter med ett speciellt tack till Anders Södersten och Anders Svensson som gjort ett jättejobb för att åstadkomma Kartcenter Gånsta.