Välkomna!

  • 27 apr 2020

En osannolikt intensiv och givande nybörjarhelg är över! Närmare 50 nybörjare - barn, ungdomar och föräldrar fördelades på två kurser - en barnkurs och en ungdoms-/vuxenkurs.

Under två dagar lärde sig både barn och vuxna allt från kartans grunder till att springa teknikbanor på olika nivåer. Därutöver hade vi också ganska roligt... På grund av det stora deltagarantalet genomfördes barnkursen i Gånstagården medan ungdomar/vuxna höll till i EAI-stugan.

På bilden - barnkursen med föräldrar och ledare.

Vad skulle vi lära oss?

Målet för barnkursen var att barnen skulle klara av gröna banor med skugga - och att skuggan (föräldern) också var med på noterna. Efter kursen börjar barnen direkt träna med den vita träningsgruppen (barn 8-10 år) eller den gula (barn 11-12år).

Målet för ungdoms-/vuxenkursen var att deltagarna skulle klara gula banor, om så behövdes i patrull eller med skugga. De ungdomar (13-16 år) som är fortsatt intresserade går direkt in i den Orangevioletta träningsgruppen medan de vuxna bildar en vuxennybörjargrupp som tränar parallellt med orangeviolett grupp.

På vår facebooksida finns två fotoalbum med bilder från vuxenkursen (foto av Patrik, Hampus och Alvin).

Ni som nu är nybörjare - barn, ungdomar och vuxna!

Hoppas att ni känt er välkomna och omhändertagna och att ni är hungriga på fortsättningen - rätt in i våra träningsgrupper. Ni har valt att prova den roligaste och mest utvecklande idrott man kan tänka sig. Den är familjevänlig - och det finns bokstavligen orientering för alla åldrar och svårighetsgrader.

Ni kommer att få information om träningar, läger mm via era tränare - och flera av dem har ni redan träffat under kursen.

Orientering är en individuell idrott där vi tränar på olika platser - det är upp till er att välja hur aktiva ni vill vara. Håller ni er bara informerade via hemsida och sociala medier missar ni inget.

Vad betyder nybörjarkursen för klubben?

Utan ett kontinuerligt tillflöde av nybörjare, både barn och vuxna, tynar en klubb snabbt bort. Därför har nybörjarkurserna, och måste ha, högsta prioritet i klubbens verksamhet.

Därför är nybörjarna inte bara ungdomskommitténs ansvar - det är hela klubbens ansvar att hjälpa, stödja och våra hungriga nybörjare.

Vilka var inblandade i kurserna?

Barnkursen leddes av Gun och Fredrik och ungdoms-/vuxenkursen av Patrik L, Stefan och Magnus W.

Amanda, Matilda och Hillevi ansvarade för dukning, förevisningar och avdukning för barnkursen. Ungdoms-/vuxenkursen stöddes av Hampus, Viggo och Alvin. 

Mat, fika och övrig logistik ordnades förtjänstfullt av Bettan och Helena W. N ibjöd också på härlig dramatik med brinnande grillar etc... :-)

 

Avslutningsvis vill jag rikta ett oändligt varmt tack till alla som engagerar sig i barn- och ungdomsverksamheten, särskilt ni som ställer upp under en hel helg! 

Tack också till er nybörjare - som gav oss er tid. Ni hade rätt att ställa höga krav - och jag hoppas vi infriat dem!

För ungdomskommittén
Patrik Lander