Nybörjarna utklassade "veteranerna" i 1 maj-orienteringen!

  • 1 maj 2020

Ett 40-tal deltagare från förra helgens nybörjarkurs trotsade hotande regn för den riktiga orienteringspremiären på Gröngarn. Av befintliga medlemmar kunde vi ”bara” mobilisera 26 –bra ändå i Coronatider.

Då vi inte fokuserar på tävling, prestation och placeringar i resultatlistor nu i början, och att våra 70+ inte får tävla presenteras inga resultat. Förhoppningsvis räcker en fin upplevelse och resultatremsan långt. Den som vill tävla kommer i sinom tid att få göra det... 

Ungefär så här ser upplägget ut när vi har klubbmästerskap och liknande arrangemang. Som ni förhoppningsvis märkt är attityden prestigelös och vi försöker alla hjälpa och stötta varandra. Om ett år är det ni som är rutinerade "veteraner".

Spara era kartor och resultatremsor. Det är alltid nyttigt att gå tillbaka och titta på banorna - alltid upptäcker man några nya saker. Dessutom är det roligt att ha kvar sina första riktiga kartor.

Fundera lite grann på dagens banor:

  • Planerade vi sträckorna mellan kontrollerna?
  • Hade vi bra attackpunkter?
  • Passade vi kartan - och höll vi den rätt?
  • fundera på vad som gått bra och dåligt - och framför allt varför?

 

Kommande aktiviteter

Coronapandemin gör att vi förvisso inte kan visa er den fantastiska upplevelesen av nationella tävlingar - men den ger oss också möjlighet att träna målinriktat och fokuserat. 

  • På torsdag (om knappt en vecka) är det teknikträning, och då får ni träffa era kamrater i respektive träningsgrupp på riktigt. Mer info kommer från respektive ledare.
  • Som ni sett i träningsprogrammet planerar vi för ett dagläger i Härjarö den 30-31 maj. Mer information kommer i särskild ordning.

 

Patrik Lander

Dagens arrangör