LIVELOX för nybörjare!

  • 11 sep 2020

På nästa torsdagsträning (17/9) går vi igenom hur Du använder EVENTOR och LIVELOX. Ungdomsledaren (Patrik L) visar utan att skämmas upp sitt i särklass sämsta GPS-spår någonsin…

VAD ÄR EVENTOR OCH LIVELOX???

Eventor är Svenska orienteringsförbundets (SOFT) centrala system för administration av tävlingar mm - och det är vi medlemmar anmäler oss till alla aktiviteter. Att förstå hur Eventor fungerar är därför ganska viktigt för den som vill orientera...

Livelox är en webbfunktion där du kan ladda upp GPS-spår från din pulsklocka eller mobiltelefon - och få det presenterat i rätt kartbild och med "dina" kontroller. Livelox är roligt men också otroligt nyttigt för att utveckla sin orienteringsförmåga.

Nu får du en genomgång på båda systemen - ur ett deltagar/medlemsperspektiv. Senare i höst kan du få lära dig hur man jobbar i systemen.

 

NÄR, VAR OCH HUR?

Tid:  Torsdag 17/9 kl 1810-1930 (medan barnen/ungdomarna tränar).

Plats: Gånstagården 

Målgrupp: Orange-Violett träningsgrupp, vuxna nybörjare samt föräldrar i vit och gul träningsgrupp.

Syfte: Ge dig som medlem förmåga att själv anmäla dig till tävlingar, samt att med Livelox öka möjligheterna att utvärdera sina egna träningar och tävlingar.

Utrustning: Ta gärna med mobiltelefon, egen dator och om möjligt eget mobilt nätverk. Ladda gärna ned appen "Livelox recorder" till din mobiltelefon innan.

Upplägg i stort:

Vi tittar först på Eventor och hur man anmäler sig till en aktivitet, och prova givetvis också detta.

Därefter övergår vi till Livelox. Vi tittar på några banexempel och upptäcker hur vi kan se hur GPS-spåren kan hjälpa oss värdera vägval mm. 

Slutligen går vi igenom hur du själv kan ladda upp ditt/ditt barns GPS-spår till Livelox.

Medger tiden kikar vi också på några typiska vita, gula, orangea och violetta banor från en typisk tävling.

Fika: Kaffe/te och bullar serveras.

Frågor: Kontakta Patrik Lander 0734-479074.