Funktionärer sökes till Enenracet

  • 10 feb 2021

OK Enen planerar för att arrangera ett corona-anpassat Enenrace den 11 april.

Vi omfattas än så länge av de allmänna rekommendationerna från FHM om att inte mer än 8 personer träffas och tränar/tävlar. Vår förhoppning är att det blir lättnader på de rekommendationerna och att läget återgår till det som gällde i november 2020, att man får vara 50 personer samtidigt i tävlingsområdet.

Tävlingsområdet definieras som start, banan i skogen och mål. Svenska orienteringsförbundet rekommenderar att arrangörer förlänger startdjupet för att så långt det är möjligt följa FHM:s rekommendation. Parkering och funktionärer räknas inte in i de 50 personerna.

De tävlande kommer ha möjlighet att välja en startgrupp mellan 9.00 och 14.00 när de anmäler sig. Varje startgrupp omfattar 30 minuter där 2 tävlande släpps iväg varje minut. Mellan varje startgrupp är det 30 minuters paus. På så sätt hoppas vi att det inte kommer att vara fler än tillåtet antal personer inom tävlingsområdet samtidigt. Det kommer inte att vara någon direktanmälan eller andra service-funktioner som marka, barnpassning och sportförsäljning.

Eftersom tävlingen kommer hålla på lite längre tidsmässigt än vad den brukar så behövs många funktionärer. Vi kommer att behöva ha flera ”team” som byter av varandra.

De funktioner som är aktuella är:

Starten
Kontrollutsättning/intagning
Parkeringen
Sekretariat

Varje funktion har en ansvarig som leder och fördelar arbetet.

Att vara funktionär är ett sätt att lära känna andra OK Enare, få se hur en tävling arrangeras, bidra till föreningens ekonomi. Anmälan gör du via nedanstående länk

Länk

Vi hoppas att du vill vara med och hjälpa till på Enenracet.

Tävlingsledningen
Ulrika  Thideman och Birgitta Petersen