Köpa pannlampa?

  • 13 nov 2021

Snart början VINTERCUPEN med två mörkeretapper. Många av årets (och fjolårets) nybörjare har frågat efter tips om prisvärda pannlampor.

Det första man skall fråga sig är vilka svårighetsgrader man orienterar i och om man skall använda lampan även till annat.

För nattorientering i vit och gul svårighetsgrad räcker det med en mycket enkel lampa med ett litet batteri fästat i huvudlaget. En ljusstyrka kring 1000 lumen är fullt tillräcklig här. Då har man dessutom en riktigt bra lampa även för andra aktiviteter.

De som springer medelsvåra och svåra banor vill kanske ha en lite starkare lampa. Här räcker för de flesta lampor på ca 2000 lumen. Tävlar du "på riktigt" finns det lampor upp till 6000 lumen, men då kostar de därefter. Generellt för dessa lampor är att batteriet blir så pass stort/tungt att det inte går att fästa i huvudlaget, utan kräver en sele.

Ungdomsverksamhetens lampor är av två modeller, en med batteriet i huvudlaget - som vit och gul grupp oftast använder. Den andra har batteriet i en sele - och används främst av de äldre ungdomarna i orange och violett grupp. Båda modellerna är inköpta hos Sportlampan.

OK Enens medlemmar har 15% rabatt på pannlampor hos Sportlampan. Du anger bara OK Enen som rabattkod vid köp.

De modeller som motsvarar de som klubben redan har är:

WH1: https://sportlampan.se/orientering/wh1/

B34B: https://sportlampan.se/orientering/b34b/

Extrem: https://sportlampan.se/orientering/extrem/

De två senare går också att använda som cykellyse. Glöm inte bort att köpa till en sele till B34B och Extrem.