Nu börjar Vintercupen!

  • 27 nov 2021

Vintercupen är vår traditionella orienteringsserie där alla kan vara med, ung som gammal, rutinerad som orutinerad. Vi hoppas Du är med oss även denna vinter!

Vad är Vintercupen?

Syftet med Vintercupen är att på ett trivsamt sätt vidmakthålla orienteringen även under vintern, då den vanliga träningen går i ide. Detta är särskilt viktigt för de yngre och nybörjare där rutinen kanske inte sitter riktigt än. Det blir då lättare att komma igång på våren igen.

Låter ”cup” avskräckande? Oroa dig inte - det syftar mer på att det är en serie orienteringar där de som vill kan tävla. För oss som inte gillar att tävla är en möjlighet att motionera och bibehålla kontakten med karta och kompass.

Årets Vintercup består av 8 orienteringar, varav 2 är mörkerorienteringar och en är en inomhusorientering. Vi räknar de 6 bästa resultaten. Det innebär att den som inte tycker om mörkerorientering ändå har möjlighet att ta hem spelet.

PM kommer ut i vanlig ordning på hemsidan. Vill du delta men inte ”tävla” anmäler du bara att du deltar utom tävlan.

De åtta orienteringarna

  • Etapp 1 genomförs i Grillby den 5/12 och är en helt vanlig dagsljusorientering.
  • Etapp 2 genomförs i Vattenparken (med parkering vid badhuset) den 10/12 och är en mörkerorientering av sprintliknande karaktär, d v s blandat skogspartier, bebyggelse och öppna ytor.
  • Etapp 3 (Annandagsloppet) genomförs i Gånsta den 26/12, och är en helt vanlig dagsljusorientering.
  • Etapp 4 genomförs i den lilla skogen vid gamla vattentornet den 21/1. Etappen är en mörkerorientering. En mycket bra orientering för dig som aldrig provat orientera med pannlampa, med säkra uppfångare i alla riktningar (asfalterade vägar resp järnväg).
  • Etapp 5 genomförs i Södra Bredsand den 5/2 och är en helt vanlig dagsljusorientering.
  • Etapp 6 är en inomhusorientering som genomförs den 13/2 i nedsläckt idrottshall med nödutgångsbelysningen som ledljus. För kartläsning används små penlight-ficklampor. Detta brukar vara en av de absolut roligaste orienteringarna under året – och efter två års coronauppehåll är det äntligen dags igen!
  • Etapp 7 genomförs i Fjärdhundra den 13/3 och är en helt vanlig dagsljusorientering.
  • Etapp 8 genomförs i Härjarö den 27/3 och är dessutom final i cupen. Medger vädret avslutar vi också med grillning och trivsel.

Boka in dessa datum i din kalender!

Poängberäkning i Vintercupen.

Se länk för poängberäkning.

Varmt välkomna - och håll utkik efter PM på hemsidan!