FORUM OK ENEN

  • 24 feb 2022

Flera nya medlemmar har efterfrågat ett socialt forum för att kunna informera eller fråga varandra om tävlingar, träning mm. Bakgrunden är en saknad av mer ”inofficiell” information med en social ram. Gå därför med i Facebookgruppen FORUM OK ENEN.

Syftet med gruppen är att skapa ett forum där alla medlemmar kan informera och ställa frågor om allt som har med orientering och klubbens aktiviteter att göra. Framför allt skall gruppen locka till att engagera sig, delta både på tävling och träning samt att nya medlemmar skall känna sig välkomna.

Målgrupp: medlemmar i OK Enen - aktiva eller passiva. Vi vill inte ha med andra föreningar, företag etc - bara OK Enare.

Gruppen är helt medlemsdriven. Den kommer inte att modereras i så motto att någon styrelsemedlem eller annan funktionär ansvarar för att besvara frågor eller att lägga ut inbjudningar eller PM till tävlingar, träningar etc. Sådan information presenteras på hemsidan och i Eventor. 

Inledningsvis gör vi ett försök med en öppen grupp, så att vi slipper tidskrävande medlemsadministration. Det finns ingen garanti att chattgrupper fungerar – så inte heller här. Har vi tur blir detta ett forum där vi hjälper och stödjer varandra.

Riktlinjer för kommunikationen i gruppen:

  • Tänk på att respektera varandra.
  • Ta inte för givet att alla kan och förstår allt.
  • Undvik cynismer och ironi – det är ofta orsaken till hätsk ton i sociala medier.
  • Lägg gärna ut länkar till orienterings- och idrottsrelaterade sidor, gärna med kommentar eller fråga kopplat till innehållet.
  • Inga frågor är för dumma – vi har alla varit nybörjare, och orienteringen är för många en helt ny värld.

Du som är intresserad av kommunikation, information, sociala medier mm får gärna delta i utvecklingen av detta – vi blir inte bättre än vad vi gör oss.

Alltså: Leta upp FB-gruppen ”FORUM OK ENEN” och bli medlem.