Barn-/ungdomsträning 2/6

  • 29 maj 2022

Torsdag 2/6 tränar barn/ungdom vid Brandskogsskeppet. Här tränar vi sällan, främst p g a bristande parkeringsmöjligheter. Terrängen är bitvis kuperad och detaljrik. En stor stig går fram till hällristningen. Vit och gul grupp håller sig kring denna.

Parkering

Vid vägparkeringen längs Boglösavägen. Parkera "snett" så får ca 15 bilar plats. Om det är fullt vid vägparkeringen hänvisas till Boglösa bygdegårds parkering ca 750 m längre bort.

Samling

Respektive grupp samlas vid gräsytan strax ovan vägparkeringen där ledarna tar emot och ger direktiv för övningarna.

Tid

2/6 kl 1800-1930

Vit grupp

En bana från parkeringen till själva Brandskogsskeppet. Där sker byte av karta för en bana tillbaka till parkeringen. Kontroller vid sidan av ledstången är fokus.

Gul grupp

En bana från parkeringen till själva Brandskogsskeppet. Där sker byte av karta för en bana tillbaka till parkeringen. Kontroller på höjder och i sänkor är fokus. En specialbana för mer rutinerade gula löpare finns också.

Orange och violett/juniorgrupp

3 korta banor med krav på noggrann kartläsning. Ett flertal "falska" kontroller finns vid varje "riktig" kontroll. Kodsiffran i kontrolldefinitionen är borta på dessa banor. Läs kartan noga och stämpla rätt kontroll. 

Övrigt

SI-enheter används. Fiskeväska medförs för de som behöver låna kompass och SI-pinne.