Stafettdags för Alla i OK Enen!!

  • 7 jun 2022

Se hit, alla orienterare i OK Enen på alla nivåer!! Lördagen den 18:e juni är det äntligen dags för årets klubbstafett, som vi kallar Enens Jukola.

Jukola är en stafett i Finland som kännetecknas av att många nybörjare, äldre, unga och elit tävlar samtidigt. Så är det med Enens Jukola också, vem som helst nybörjare, äldre, unga och till och med ev. elit är välkomna att anmäla sig och tävlar med och mot varandra.

Om du är nyfiken på hur en stafett går till, så är det här din chans att uppleva det. Ju fler vi blir desto roligare kommer det vara. Och det är dags att anmäla sig nu, sista anmälningsdag 14 juni.

Anmälan finns på Eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/41608 men det går även bra att kontakta mig på mail adress evaoper@bahnhof.se. 

Plats: Arenan ligger vid förgreningen Kolarviksvägen och Klubbholmsvägen, på gränsen till fageruddsåsens natureservat. Strax norr om parkeringen vid Klubbholmen.

Parkering: Vid parkeringen vid ingång till naturreservatet. Om den är helt full, så kan man parkera vid Klubbholmen.

Bad: Det är ganska nära till Klubbholmen, så efter väl avslutad sträcka kan man gärna gå ned till Klubbholmen och ta ett dopp.

Fika/Mat: är det bra att ta med eget.

Banor:
Det finns 4 olika banor.

  1. Öppen:
    1. Mycket lätt bana(vit) 2km, som inte ingår i stafetten, med fri starttid mellan 11 och 12.
  2. Stafett:
    1. Startsträcka: Medelsvår-svår (orange-violett) 3 km Starttid: 11:00
    2. Mellan sträcka: Lätt(gul) 2,5 km
    3. Slutsträcka: Svår (Violett-Blå) 4,5 km.

 

Så här går det till:

  • Man anmäler sig till en lämplig sträcka via Eventor (https://eventor.orientering.se/Events/Show/41608) absolut senast tisdagen den 14 juni.
  • Efter det, så kommer jag att försöka pussla ihop lämpliga lag, här kan det kanske förekomma viss övertalning om det saknas löpare på någon sträcka. Det kan finnas lag med fler än 3 deltagare i ett lag, då startar 2 eller fler personer samtidigt på en sträcka.
  • Lagen publiceras under torsdagen 16/6 i samband med att PM kommer ut. Med PM kommer även lite mer förtydligande instruktioner.
  • Vi syns 10:30 vid klubbholmen för en genomgång av hur stafetten går till och får man också svar på alla eventuella frågor om densamma.
  • 11:00 starten går….

Frågor går att ställa via mail till evaoper@bahnhof.se