Barn- och ungdomsverksamheten HT22

  • 10 aug 2022

Den 18 startar barn- och ungdomsträningen för höstterminen.

Uppflyttning till högre svårighetsgrad

Träningsgrupperna för barn och ungdomar är ordnade efter svårighetsgrad, men också efter ålder enligt följande: 

  • Barn som är upp till 10 år springer normalt i klasserna H10/D10 eller Mycket lätt om man vill springa öppna motionsbanor. Svårighetsgraden för H10/D10 och Mycket lätt är VIT.
  • Barn som är upp till 12 år springer normalt i klasserna H12/D12 eller Lätt om man vill springa öppna motionsbanor. Svårighetsgraden är då GUL.
  • Ungdomar som är upp till 14 år springer normalt i klasserna H14/D14 eller Medelsvår om man vill springa öppna motionsbanor. Svårighetsgraden är då ORANGE.
  • Ungdomar som är upp till 16 år springer normalt i klasserna H16/D16 eller Svår om man vill springa öppna motionsbanor. Svårighetsgraden är då VIOLETT.

Uppflyttning till högre träningsgrupp sker vid årsskiftet. Den 13-årige nybörjaren kan vi naturligtvis inte "kasta ut" i orange banor direkt. 11-åringen som är ett orienteringstekniskt stjärnskott och utan problem klarar en orange bana tvingar vi inte heller kvar i Gul grupp. Dessa specialfall hanteras av respektive grupps ledare, barnet självt och föräldern i dialog. 

Träningsprogram

Ledarna sänder ut träningsprogram specifikt för respektive grupp för hösten. Kalendern på hemsidan visar endast en grov översikt. PM på hemsidan riktar sig främst till vuxna - men hänvisar alltid barn/ungdomar till sin respektive träningsgrupp.

PM för träningen den 18 kommer i närtid.

Tävlingar

Jag vet inte hur ofta vi måste trycka på att tävling inte innebär att man måste tävla. Ett större orienteringsarrangeman kallas för tävling, även om hälften springer öppna motionsklasser (Inskolning, Mycket lätt, Lätt, Medelsvår och Svår).

Tävlingar ger en mycket stor utväxling på den egna utvecklingen, oavsett vilken klass man springer. Dessutom är det socialt; klubben sitter samlad och både före och efter finns tid för att ha trevligt. Kartor och banor är välgjorda och arrangemangen ligger i bra terräng.

Den 21/8 arrangerar OK Tor i Eskilstuna "Torfejden". Där hoppas vi på stort deltagande och att ni som ännu inte vågat er ut på en tävling ger det en chans - välj en öppen motionsbana. Anmälan sker på Eventor. Har ni inte inlogg - prata med era ledare. Det går också att göra en s k direktanmälan på plats. Läs mer på https://eventor.orientering.se/Events/Show/34858

Det ni också bör planera in är barn-/ungdomsstafetten Daladubbeln i Falun 15-16 oktober samt O-Event i Borås 11-13 november. Båda dessa arrangemang är fantastiska och brukar samla många Enenfamiljer. 

Klubbkläder

Identiteten är viktig. Under hösten finns möjlighet att beställa klubbkläder i webbshop. På träningen den 18/8 kommer klubbens lilla lager av träningströjor och jackor att finnas vid start/mål. Klädansvarig är Malva Steen.

För ungdomskommittén

Patrik Lander

0734-479074