Vinterns vuxen-/föräldrautbildning

  • 24 okt 2023

Som i fjol arrangerar vi även i vinter vuxen-/föräldrautbildning. Målgruppen är dels de som har barn i vit, gul eller orange träningsgrupp och vill förstå sitt barns nuvarande och kommande svårighetsnivåer - dels vuxna nybörjare (även ungdomar).

Syftet med utbildningen är att förbättra din orienteringsförmåga samt att bättre kunna stödja ditt barn.

 

Utbildningen kommer att genomföras som teorilektioner i Gånstagården fyra måndagkvällar i januari/februari. Genom diskussion och exempel reder vi ut oklarheter och får en struktur att hänga upp alla termer, begrepp och metoder på. Ledare är Patrik Lander. 

Pass 1: Ett gemensamt språk - termer och begrepp i orienteringen, svårighetsnivåer, orienteraren själv. Lektionen syftar till att vara grund för pass 2-4.

Pass 2: Tänk rätt på vit och gul svårighetsnivå. Hur hänger orienteringsteknik och -taktik ihop på vit och gul nivå?

Pass 3: Från ledstångsorientering till orientering efter hållpunkter. Hur hänger orienteringsteknik och -taktik ihop på orange nivå?

Pass 4: Taktiska exempel på orange svårighetsnivå.

 

Håll utkik på hemsidan efter mer information och hur du anmäler dig. Du kan också ta med ”en vän” som kan vara nyfiken på orientering.

Om det finns intresse och behov kommer Per Ågren att genomföra Banläggarutbildning i mars. Per återkommer med information om detta blir aktuellt.