Häftet "Nybörjarorientering 2016"

  • 16 apr 2016

Ungdomsledargruppen har tagit fram häftet "Nybörjarorientering". Målet med häftet är att ge nybörjarna den teoretiska bakgrund som krävs för att kunna ta sig runt på gröna banor. Syftet är att medge självstudier och repetition på egen hand samt att vara ett stöd för ledare och utbildare. Det gamla häftet "Det här med orientering..." har också fått en ansiktslyftning.

Häftet baserar sig på SOFT checklista för Grön nivå, d v s de utbildningsmål som finns för nivån. Checklistan är ett utmärkt stöd för utbildaren, men också för löparen själv. Målen är konkret och begripligt formulerade och kan förstås av alla.

De tre kartläsningsmomenten som ingår i Grön nivå samt motionsklasserna Inskolning och U1 är utgångspunkterna i häftet. Utöver detta beskrivs också kartan, banpåtryck och kontrolldefinition - ur grön utgångspunkt. Häftet beskriver också översiktligt vad som händer på tävlingsplatsen, från det att man direktanmäler sig tills man stämplat ut. Avslutningsvis finns som bilaga fem kartor med gröna banor, vars syfte är att konkretisera och ge en bild av svårigheterna på denna nivå.

Strävan är att uppdatera häftet årligen. Synpunkter och idéer som bidrar till att utveckla vår egen stöddokumentation emottages tacksamt!

 

Nybörjarorientering 2016

Det här med orientering...