Årets O-ringen är i gång i Sälen

  • 26 jul 2016

image: Årets O-ringen är i gång i Sälen

Fyrtiotre orienterare från OK Enen i åldrarna 7–70 år trängdes i de dammiga startfållorna strax norr om Högfjällshotellet i Sälen

Solen stekte ordentligt på arenan men avbröts av en välkommen liten regnskur vid lunchtid.

Söndagens etapp, den första av fem, genomfördes mestadels på kalfjället – en ovan terräng för många. Den goda sikten är både på gott och ont. Det är lätt att bara rusa på och ta för givet att man kommer att se kontrollerna.

Många ungdomar

Fabian Steen är OK Enens ende elitlöpare, och sprang in på 91:a plats i H20Elit. Fabian har varit förkyld och var inte helt nöjd efter dagen.

Överlag verkar dock OK Enens löpare nöjda med dagens insatser. Tyvärr fick duktige Mattias Olofsson redan på etapp 1 utgå från H21. En förkylning satte stopp.

Av klubbens deltagare är mer än hälften barn och ungdomar. Bland de som positionerat sig bra inför etapp 2 är Malva Steen, D16, med en 25:e plats av 252 startande. Hampus Persson placerade sig som 8 av 107 i H14Kort.

Kompisarna Hillevi Larsson och Matilda Persson är båda 9 år och springer D10, den yngsta tävlingsklassen. Hillevi vrickade foten vid första kontrollen och hamnade lite på efterkälken, men var ändå nöjd. Matildas placering blev delad 135 av 299 startande.

Bra kämpat

De yngsta deltagarna är Jonatan Persson, Tilde Ingwersen och Vega Sigurdsson. Jonatan och Tilde sprang i U1 medan Vega valde Inskolningsklass. Tilde sprang sin 2 km bana på 17.32 och Jonatan på 19.07.

I Inskolningsklassen sker ingen tidtagning – där är det viktigaste att klara orienteringsmomenten.

– Jag sprang lite för långt på ett ställe, till trean säger Jonatan. Annars var det lätt. Tilde var också nöjd med sin insats. Det gick bra! säger Tilde.

Rutinerad

Om det för många var deras första start i O-ringen var det tvärtom för Tommy Wåhlin. Han genomförde sin 181:a O-ringenstart.

Det gick bra, men det var lite för lätt. Vi får se om Tommys önskemål om lite större utmaningar infrias vid etapp 2, som genomförs på fjället söder om Högfjällshotellet.

Torbjörn Norén kom på 2.a plats i Open 6