OK Enen fortsätter bra

  • 27 jul 2016

image: OK Enen fortsätter bra

Början av veckan har gått bra för Enköpings orienterare.

Måndagens etapper

Tävlingsarenan var densamma som under etapp ett. Den första etappen gick på kalfjället medan den andra gick mer i sluttningarnas tecken, både ovan och nedan trädgränsen. I stort sett alla klasser, även de lägsta, fick kämpa i långsträckta backar och myrområden, och det märks i löparnas kommentarer.

– Det var väldigt jobbigt uppför, men orienteringen gick rätt bra säger Erik Bernerson.

Erik springer sista året i H12 och växlar nästa år upp till H14.

Adam Lilja var lite missnöjd vid målgången i H18. Han tappade kompassen vid ett tillfälle och fick springa en bit med trasig sko då sulan lossnade en bit in i sträckan.

– Jag är inte nöjd, jag gick för mycket på säkerhet, och gick dessutom vissa sträckor, säger Adam.

Diskussion om banornas svårigheter och egna framgångar. Foto: Patrik Lander

Adam Lilja lär behöva nya skor inför fortsättningen... Foto: Patrik Lander

Familjefejd

Hillevi Larsson, i D10, hade lite struligt i första etappen men var nöjd med dagens insats.

– Jag missade spurttiden med en sekund mot mamma säger Hillevi.

Hillevis syster Karin i Open 3 slog både mamma och syster med en rekordsnabb spurt – nästan 15 sekunder snabbare.

Samuel Norén och Malva Steen diskuterade H16- och D16-banorna. Samuel hade lite problem i den snåriga terrängen mellan kontroll ett och två efter att han försökt ta sig rätt igenom i stället för att ta höjd och ta kontrollen från ovan. Malva sammanfattar dagens etapp.

– Det var i alla fall fint väder!.

Ville Fontell och Elias Larsson springer båda H15, och tyckte att dagens etapp var okej. Båda är generellt nöjda med det orienteringstekniska, men Elias hade lite stök med sjätte kontrollen och kom lite snett innan han hittade rätt. Ville påtalar med eftertryck att det var väldigt jobbigt med de nästan kilometerlånga uppförsluten.

Tunga backar

Springandet upp och ned lockar också till lite skratt; Emma Bernerson som springer D16 sammanfattar dagens etapp.

– Det var ju bara upp och ner. Orienteringen fungerade dock bra, säger hon.

Mattias Olofsson, som bröt första etappen, vilade under måndagen och hoppas att förkylningsläget medger start under tisdagen. Fabian Steen i H20 Elit hade ont i ett ben och gick gå stora delar av den drygt 10 km långa banan.

– Jag får se om jag startar i morgon, jag har ju ingen lust att gå banan, säger Fabian lite bittert.

Tisdagens tävlande

Ett präktigt åskväder med regn under natten inledde O-ringens etapp 3. Naturen var alltså väl förberedd för den etapp som skulle innehålla mest löpning över myrar och sumpmarker.

Viggo Ingwersen som springer H11 tyckte det var jobbigt med allt upp och ner.

– Benen var så tunga, säger Viggo men känner sig ändå nöjd med sin insats.

Viggo placerade sig som 182 av 300 startande och har hittills en totalplacering på 179.

Anders Gustavsson sprang rent men långsamt i sin klass H45-2. Vi fick all stigning i början men sedan var det bara utför. Anders har hittills en totalplacering på 136 av 203 startande.

Anna Ingwersen springer liksom Damon Groot i motionsklassen Open 5. Idag tog jag revansch. Det kändes riktigt bra, men myrarna på slutet var lite kluriga. säger Anna.

Damon var däremot inte nöjd. Det var för mycket upp och ner och jag missade allt för många kontroller och jag fick springa tillbaka. Men jag är godkänd i alla fall.

Patrik Steen mycket nöjd, men grämer sig lite över att ha glömt hållaren för kontrolldefinitionen. ”Jag hade kunnat tjäna flera minuter om jag inte fått vika upp kartan och titta hela tiden säger Patrik med en glimt i ögat.

Gustav Nordfors strålade som en sol vid målgång. Det här var skitkul. Idag stämde det mesta och Gustav gick i mål med totalplacering efter tre etapper på 82.

Mattias Olofsson i H21 var märkt efter förkylningen men tog sig runt sin 10 km långa bana.

Värstingklasserna H21Elit och D21Elit deltog inte i tisdagens etapp på fjället. Deras tredje etapp genomfördes i stället som en sprintorientering vid Lindvallen.

Onsdagen är O-ringens vilodag. Det är välbehövligt känner de flesta. Kroppen är rätt sliten efter tre dagar säger Birgitta Petersen. Men på torsdag är det dags för den fjärde etappen, och då har arenan flyttats till Lindvallen, en knapp mil österut.

Clary Bernerson (tv) och Elisabeth Lindblom Larsson (th) diskuterar dagen. Foto: Patrik Lander