Årets första läger!

  • 15 jan 2017

image: Årets första läger!

Under helgen 14-15/1 genomfördes årets vinterläger med ett femtontal deltagare, bland dem många av de som gick nybörjarkurs i våras.

Äntligen blev det så läger - en del hade väntat ända sedan i våras. Sommarlägret fick ju ställas in p g a en dubbelbokning av stugan - till många barns besvikelse. 

14 glada och förväntansfulla barn fylkades i stugan kl 10 på lördagsmorgonen. 6 ledare stod för innehållet, plus Ville Fontell och Hampus P som hjälpledare. 

 Uppstart

Birgitta och Bettan går igenom programmet för lägret. Lugnt och stilla, än så länge...

 

Efter inkvartering fick barnen varsin orienteringslärobok - "Full Koll", Boken skall vi använda inför den teknikträning som drar igång i sommar. Vi delade in oss efter färger och bekantade oss med huvudfigurerna i boken - Älga som försöker lära sin kompis Rävis hur man orienterar.

Därefter serverades lunch, som uppladdning inför eftermiddagens praktiska övningar.

De åtta barnen i Grön-Vit svårighetsgrad genomförde en linjeorientering i Bergvretenterrängen - en övning som Hampus och Ville planerat. Här tvingades man läsa kartan hela tiden och följa med för att kunna pricka in de kontrollskärmar man passerade. Syftet var att lära sig att lyfta blicken och se på omgivningen - samtidigt som man läser kartan.

Hampus o Ville

Ville och Hampus kämpar på med OCAD. 

 

De 6 Gul-Orangea barnen hade kompassträning i Brännskogen. Syftet var att lära sig ta ut kompassriktning, hitta riktpunkt att förflytta sig efter - och att våga lämna stigen och lita på kompassen. Nyttigt och lärorikt för de flesta. Steget bort från ledstängerna gick bra...

Kompassträning

Erik W och Hillevi tar ut kompassriktningar och letar riktpunkter i terrängen.

 

Kvällsaktiviteten bestod av en ficklampsorientering på berget - en mycket spännande övning där barnen gick två och två och letade kontroller bortom ledstängerna... 

Söndagens övning skulle ursprungligen varit inomhusorientering inom ramen för Vintercupen, men då tävlingen senarelades planerades "Pulkaorientering i Pilotbacken" in. Tyvärr försvann mycket av snön, och den som var kvar var som is, så tempot var högt... Här skulle barnen med pulkans hjälp ta sig till kontrollerna, samla i klädnypor och ta sig upp till toppen och lämna in dem. Kul, jobbigt och nyttigt...

Spöken

Tilde, Amanda och Matilda roar sig med spökhistorier innan sängdags...

 

Bettan, Birgitta, Anders W, Janne, Karolina och Patrik tackar för att vi fick låna barnen. Ett särskilt tack till Ville Fontell och Hampus Persson för bra insatser som hjälpledare för de yngre.

Vid pennan/Patrik