Barn och ungdom inför 2021

  • 13 dec 2020

Här kommer lite information om vad som händer 2021

Först - tack allihopa för en otroligt rolig säsong coronan till trots. Det är kul att se den starka tillväxt klubben gjort på barn- och ungdomssidan. Bra jobbat alla barn, ungdomar och föräldrar. Särskild uppmärksamhet förtjänar tränarna i respektive grupp – utan er hade vi inte haft den utveckling vi har. Utan ideella krafter - ingen orientering! 

Grovplaneringen av vårterminens träningar och aktiviteter är i stort sett klar. Det som saknas är tid och plats för några distriktsgemensamma aktiviteter, d v s som Upplands orienteringsförbund (UOF) samordnar. Planeringen baseras på att smittskyddsläget är sådant att vi kan träna obehindrat. Är inte fallet så justeras planen efter hand.

 

Program för vårterminen

Efter hand fyller vi på hemsidans kalender. Vi kommer också att skicka ut ett översiktsprogram som innehåller alla aktiviteter, inkl nationella tävlingar mm. För detaljer gäller dock info från från hemsidan och sms/epost från era tränare.

 

Guldskruven och Guldspiken för 2020

Normalt delar vi ut Guldspiken och Guldspiken vid årsfesten i slutet av året. Detta skjuter vi upp till våravslutningen i juni. För er nya - läs mer om Guldspiken och Guldskruven här.

 

Träningstillfällen

Klubben kommer att träna gemensamt på torsdagar fr o m i vår. Det innebär att barn/ungdomar och vuxna tränar på samma plats och vid samma tidpunkt. Barn och ungdomar har då i regel teknikträning, precis som vanligt, medan vuxna springer OL-banor av valfri svårighetsgrad. Detta skapar förutsättning för ökad samhörighet och flexibilitet i träningsupplägget.

Fysträningen för 12-åringar och äldre fortsätter på tisdagar. På tisdagar i maj och juni ligger också en del klubbtävlingar, t ex 3-dagars, Bulken och några klubbmästerskap.

Helgdagsträningar kan komma att läggas in. Dessa nyttjar vi främst för att komma iväg till platser som ligger lite för långt bort för att vara användbara en vardagkväll, men som har mycket högt orienteringsvärde, exempelvis Härjarö, Skogstibble och Ekolsund.

 

Träning

TRÄNINGSGRUPPER UNDER 2021

Träningsgrupperna är oförändrade fram till nybörjarkurserna i månadsskiftet april-maj. Då fylls träningsgrupperna på med nya barn och ungdomar. Samtidigt flyttar vi upp de som skall börja träna en högre svårighetsgrad. Efter nybörjarkursen skapar vi en ny grupp för de violetta (15-16-åringarna) och våra juniorer. Orsaken är att vi kommer att en mycket stor mängd som börjar träna orange (13-14 år) och att vi måste skapa bästa möjliga pedagogiska förutsättningar för dessa.

LEDARE OCH TRÄNARE

Sammankallande i ungdomskommittén: Patrik Lander (Joachim Hellqvist)
Vit grupp: Gun Kristensson, Elisabet Lindblom Larsson, Andreas Hellqvist
Gul grupp: Lisa Oliv, Fredrik Färnqvist, Karin Hamnér, Ola Nilsson
Orange grupp (efter nybörjarkursen): Joachim Hellqvist, Henrik Grawé, Annakarin Bergman, Andreas Fridvall, (Stefan Berg då arbete medger)
Violett grupp och juniorer (efter nybörjarkursen): Patrik Lander, vakant
Fysträning: Carl Dinges, Agneta Lindell, Anders Lindell.

Ibland behöver vi också er föräldrar för enklare uppgifter – om ni inte väljer att träna själva förstås.

ÖVRIGT OM TRÄNINGEN

Fr o m orange nivå kommer vi att använda Livelox för utvärdering/uppföljning samt mobiltelefonappen UsynligO för att spara in den tidskrävande dukningen (uthängning av skärmar). Både Livelox och UsynligO går att köra från mobiltelefon – så ungdomarna bör skaffa en vattentät ficka för mobiltelefon att fästa på armen.

 

Tävlingar

Det ligger ett antal nationella tävlingar utportionerade under våren. Tävlingarna brukar vara riktiga höjdpunkter oavsett om man tävlar eller springer öppna klasser. Till vissa av dessa brukar vi kraftsamla för att åka gemensamt. Företrädesvis väljer vi tävlingar i eget distrikt men det finns pärlor även på annat håll.

 

Klubbkläder

För er som beställt klubbkläder är utlovat leveransdatum den 18 december, men m h t att både tillverkning och distribution påverkas av Corona bör vi nog räkna med leverans efter årsskiftet. Det finns f ö några mössor (200 kr) och buffar (100 kr) kvar för den som så önskar.