Vill du springa vid Brandskogsskeppet?

  • 2 sep 2022

Den 10/9 har Orange och Violett/juniorgruppen en träningsdag. Vi kommer att springa renodlade grov- och finorienteringsbanor. Vill du också provspringa i den magiska terrängen?

Detta förenklade PM gäller endast vuxna. Berörda ungdomar har fått PM i mail/sms. 

Träningsdagens syfte

Träningen syftar till att öka orangea och violetta ungdomars förmåga att grovorientera över hållpunkter och finorientera i mycket detaljrik terräng. Den syftar också till att testa den reviderade (ännu inte helt klar) kartan på träning.

Du som är vuxen och behärskar medelsvåra/svåra banor får gärna också nyttja uthängda skärmar. Det finns 4 svåra banor om ca 3 km och en medelsvår om drygt 2 km.

Terrängen

Terrängen är mycket varierad i olika delar av området. Området kan delas in i en nordlig, en sydvästlig och en sydöstllig del. Den norra och södra delen skiljs genom ett långsträckt östvästligt kärrområde. En enda tydlig stig finns - den som går från parkeringsfickan på Boglösavägen ut till hällristningen.

Den norra delen av ormådet utgörs av flack och ganska "luftig" barrskog. Små partier med lägre granar gör dock att sikten ändå blir begränsad. Här är kompassen ens enda vän.

Den sydvästra delen är en mardröm med mängder av små höjder, hällar och punkthöjder - alltihop interfolierat med små kärr och kärrstråk. Risken att göra parallelfel är stor här. Den här delen är dock helt magisk att springa i!

Den sydöstra delen är relativt flack och har några större kärr, men berörs inte av träningen.

Om kartan

Kartan är fortfarande under revidering, men det är mestadels teknikaliteter som återstår. Den är med aktuella banor fullt tillräcklig för att få en god blick av området. Synpunkter på karta och terräng tas gärna emot!

Samordning

Det finns ingen ledare som lotsar dig rätt. Du ansvarar själv för att ta dig till och från start och mål.

Ca kl 1020 startar ungdomsträningen med genomgång vid kartans start/mål. Försök att undvika att "störsända" där just då.

Banor

P g a terrängens karaktär finns endast svåra banor och en medelsvår. Det går dock bra att springa tillsammans om man ändå vill känna på terrängen. Området är begränsat av tydliga uppfångar i form av vägar och åkrar i alla vädersträck så du kommer inte vilse!

Du som är vuxen laddar ned kartorna på denna länk.

Kontroller

Skärmar med kodsiffra.

Livelox

Banorna läggs upp på Livelox.

Övrigt

Bastun är påslagen och från ca 1430 finns möjlighet att äta hamburgare i Gånstagården.